Talán nem túlzás azt állítani, hogy a Játékszín legnépszerűbb előadása a 2018. október 12-én bemutatott Menopauza című zenés vígjáték, amelyet a női témák nagy szakértője, Tallós Rita jegyez rendezőként. A Hernádi Judit, Szulák Andrea, Falusi Mariann, Tóth Enikő, Náray Erika és Szőlőskei Timea nevével fémjelzett produkció októberben új formában lesz látható, adta hírül a teátrum.

Jamie Linders darabja minden tabut ledönt a női változó korral kapcsolatban négy különböző személyiségű, ám hasonló korú nő véletlen találkozását végigkövetve. Egy üzletasszony, egy celeb, egy korosodó hippi és egy egyszerű háziasszony botlik egymásba a plázában, így veszi kezdetét a humorral átszőtt őrület, melyben a nyolcvanas évek slágerei is felcsendülnek.

A Menopauzát világszerte közel tizenegymillió néző látta, bejárta Ausztrália, Kanada, Írország, Izrael, Olaszország, Malajzia, Mexikó, Új-Zéland, Anglia, Dél-Afrika és Dél-Korea színpadait, kilenc évig volt a Las Vegas-i Luxor Hotel & Casino rezidens előadása. A Játékszín produkciója ősszel friss tartalmat kap, a hamarosan színre kerülő újragondolt változat reflektál majd a világban bekövetkezett változásokra is, az alkotók pedig még fergetegesebb show-t ígérnek.

Kiemelt kép: Jelenet a Menopauzából (fotó: Juhász G. Tamás)