A Veres 1 Színházban már javában zajlanak a Hőguta című vígjáték próbái, amelyet október 15-én láthat először a közönség 

A darab alkotója, a 2022 áprilisában elhunyt Eric Chappel, angol forgatókönyv- és színdarabíró 1978-ban kapta meg a legjobb szituációs komédiáért járó BAFTA-díjat. Mintegy húsz színdarabot és majdnem kétszáz tévéjáték-forgatókönyvet írt, ezzel Nagy- Britannia egyik legjobb vígjátékírójává vált. Az eredetileg Heatstorke címen íródott komédiát a világon számos színház bemutatta már, 1999-ben könyvként is megjelent, 2022-ben pedig egy sikeres svédországi turnén vett részt Kígyók és Létrák (Snakes and Ladders) címmel.

A fergeteges két felvonásos darabban Howard Booth és Sam Spencer szerepét Csonka András és Mihályfi Balázs játssza. A két angol úriember partnereit, azaz Fayt Erdős Borcsa és Dodiet Csáki Edina alakítja. A párok egy hangulatos hosszú hétvégét szeretnének eltölteni főnökük üresnek vélt tengerparti luxusnyaralójában, ahol végül Raynor nyomozó (Pásztor Tibor) és Kutya, a gengszter (Felhőfi-Kiss László) is megjelenik. A történetben három egyforma, de teljesen más tartalmú bőrönd szabadítja el a humoros helyzetek sokaságát.

A darab rendezője Beleznay Endre színészként főleg vígjátékokból ismert. Jelenleg a Körúti Színházban, a Tesla Teátrumban, a Budaörsi Játékszínben és a Veres 1 Színházban láthatjuk különböző szerepekben. A szövegkönyvet Galambos Attila ültette át magyarra, a díszleteket Bátonyi Gyöngyi, a jelmezeket Huszár Piroska és Zorgel Enikő tervezte.

Kiemelt kép: A Hőguta című előadás alkotógárdája az olvasópróbán (Fotó: Veres 1 Színház)