Újabb nevekkel bővül Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István world musicaljének szereplőgárdája: a Szegedi Szabadtéri Játékok augusztusi ősbemutatója, az Ezeregy éjszaka a világhírű mesegyűjteményt dolgozza fel. A musical kerettörténetének főszerepeit, Seherezádét és Sahriár királyt Trokán Nóra és Bányai Kelemen Barna alakítják. Seherezádé meséjének középpontjában Harún és Ali kalandjai állnak; az ifjú főhősök szerepében pedig Tasnádi Bence és Márkus Luca csatlakozik az előadás alkotócsapatához.

A decemberben Ruttkai Éva-emlékgyűrűvel kitüntetett Márkus Luca számára nem ismeretlen a musicalek világa, ugyanis az idei évadtól kezdve A padlás Sünijeként már találkozhattak vele a nézők. A fiatal színésznő egyetemistaként már állhatott a Dóm tér deszkáin, amikor Hegedűs D. Géza Rómeó és Júliájában, a zenei aláfestő-összekötő motívumokban énekelt. Most Seherezádé történetének hőseként ő a cselekmények egyik legtevékenyebb résztvevője, humoros és szívhez szóló jeleneteinek sora komoly zenés-táncos előadói készségeket és érzékeny szerepformálási képességet igényel. Társa a fordulatos kalandokban a Katona József Színház tagja, Tasnádi Bence lesz, aki színházi szerepei mellett az Ed Is On együttes alapító-frontembereként és basszusgitárosaként a zenei életben is otthonosan mozog, ám az előadás keleti hatásokkal bíró zeneisége újdonságot jelent majd számára is. Az általa alakított Harún ar-Rasid, a legendabeli uralkodó a musicalben jóravaló, de naiv fiatalként jelenik meg, akinek hosszú utat kell bejárnia a történet folyamán.

Az álruhás kalifa és a kis tolvaj találkozása folytán varázslat, cselszövés, szerelem, meglepő fordulatok egész sora szórakoztatja majd a közönséget, közös kalandjaik minden néző számára értékes élményekkel szolgálnak. „Az idősebb nézők is voltak fiatalok, ahogy a fiatalabbak is lesznek még idősek, szóval egy szép emberi történet, igényes zenei környezetben, minden korosztálynak tanulságos lehet” – véli Tasnádi Bence. Márkus Luca pedig úgy fogalmazott, „Az örökérvényű kérdések vagy útkeresések, a nagy mesei fordulatok, tanulságok egy gyermek számára mindenképpen meghatározóak, pláne, ha először találkozik ezekkel a témákkal egy mesén keresztül. Felnőttként pedig az ember már sokat meg is tapasztalt a gyermekként még távolinak tűnő problémákból, akadályokból, és ezekkel a tapasztalatokkal különösen izgalmas visszanyúlni a mesék világához.”

Az pedig, hogy kettejük sorsa pontosan miként is fonódik össze, kiderül augusztus 11-én, az Ezeregy éjszaka ősbemutatóján a Dóm téren. 

Kiemelt kép: Tasnádi Bence (Fotó: Dömölky Dániel), Márkus Luca (Fotó: Emmer László)