Budapest Főváros Önkormányzata 2022-ben hetedik alkalommal hirdette meg a STAFÉTA pályázatot. A projekt célja a Budapesten bemutatásra kerülő független színházi, tánc, újcirkusz és összművészeti kezdeményezések támogatása oly módon, hogy az önálló munkásságuk elején járó előadó-művészek és előadó-művészeti formációk vezetői számára biztosít további megmutatkozási lehetőséget és anyagi forrást.

Az idei felhívásra 94 véglegesített és lezárt pályamű érkezett a határidőig, amelyből az első körös szakmai konzulensek 15 pályázatot juttattak tovább a kuratórium részére. A végleges döntést a kuratórium hozta meg: 8 nyertes pályázatot részesített anyagi támogatásban, amely darabok 2023. március 1. és december 31. között valósulnak meg. A felkért kuratórium tagja Mácsai Pál (igazgató, Örkény István Színház), Puskás Panni (újságíró, a Független Előadó-művészeti Szövetség delegáltja), Hód Adrienn (koreográfus, a Független Előadó-művészeti Szövetség delegáltja) és Pass Andrea (író, rendező) volt, konzultációs jogkörrel pedig Barda Beáta (Trafó) és Rozgonyi-Kulcsár Viktória (FÜGE, Jurányi) vett részt.

A pályázat nyertesei között Bagossy Bálint Irtás, Dohy Balázs Eltűntek, Georgita Máté Dezső Y, Kelemen Kristóf A rendszabály, Pető Kata MILF (MyLiFe), Piti Vivien Bábel, Tózsa Mikolt MATCH és Vass Imre RELAX című darabja szerepel. Az előadásoknak várhatóan a Trafó, a Szkéné Színház, a Jurányi és az Artus Stúdió ad majd helyet.

Kiemelt kép: Dohy Balázs (Fotó: jegy.hu)