A Hevesi Sándor-díjat szakmai szervezetek és kulturális intézmények javaslatára az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Nemzetközi Színházi Intézet Magyar Központjának képviselőiből álló kuratórium ítéli oda, ebben az évben Láng Annamária, Balog József és Balogh Tibor veheti át az elismerést.

A Hevesi Sándor-díjat 1998-ban alapították, azzal a céllal, hogy olyan művészeket, kultúraközvetítő, társulatvezető szakembereket ismerjenek el vele, akik sokat tettek a magyar színházkultúra nemzetközi megismertetéséért. Az elismerést idén is hárman vehetik át: Láng Annamária színművész, aki jelenleg a bécsi Burgtheater tagja, Balog József, a MASZK Egyesület elnöke, a nemzetközileg is elismert szegedi Thealter Fesztivál művészeti vezetője, szervezője és Balogh Tibor dramaturg, színikritikus, a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiváljának művészeti vezetője.

A Hevesi Sándor-díjat a hagyományok szerint a színházi világnap alkalmából szokta átadni a kuratórium, ám a járványhelyzet miatt erre ebben az évben a magyar dráma napján, szeptember 21-én kerül majd sor.

Kiemelt kép: Láng Annamária (Fotó: szinhaz.org)