A napokban tették közzé a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő évi alkotóinak névsorát: többek között Alföldi Róbert, Szirtes Tamás, Szente Vajk, és Harangozó Gyula rendezései lesznek láthatók.

A 2020-as évadban, több mint harminc évvel a magyarországi bemutatót követően visszatér a Dóm térre Andrew Llyod Webber Jézus Krisztus Szupersztárja, a Madách Színház előadását Szirtes Tamás rendezésében tekintheti meg a közönség. Jövő nyáron sem maradunk Shakespeare-darab nélkül, a Sok hűhó semmiért című komédiát Juronics Tamás, Kossuth-díjas koreográfus-rendező állítja majd színpadra. A 2018-ban, szintén Szegeden debütált Apáca show musical is újból bemutatásra kerül, Szente Vajk rendezésében, Sári Évi, Alföldi Róbert, Feke Pál, Janza Kata és Csonka András főszereplésével. A Dóm téren az évadot a West Side Story című Bernstein-musical zárja, a jól ismert Rómeó és Júlia-történetet Alföldi Róbert álmodja színre.

Újszegeden is izgalmas bemutatók várnak a nézőkre: Händel fordulatos, humoros elemekkel teli operáját, az Agrippinát Pányik Tamás rendezésében és Pál Tamás vezényletével láthatják, míg Moliére egyik legnépszerűbb, kacagtató komédiáját, az Úrhatnám polgárt Herczeg T. Tamás viszi színre. A mi osztályunk című színmű vendégprodukcióját Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója állítja színpadra. Visszatérő előadásként a 2019-es évad legbájosabb darabját, a Hófehérke és a hét törpe című táncjátékot láthatják a nézők Újszegeden. A családi mesebalett a Játékok művészeti igazgatója, Harangozó Gyula rendezésében bűvöl majd el kicsiket és nagyokat egyaránt.

Kiemelt kép: Szegedi Szabadtéri Játékok (fotó: Duscha Béla)