Július 9. és 28. között rendezik meg az idei Pécsi Nyári Színházat, amelynek ideje alatt hat produkciót –  köztük két vígjátékot és zenés előadásokat – tekinthet meg a közönség.

A nyári programsorozatot visszatérő vendégként a Művész Színház előadása nyitja meg: a Jövőre veled, ugyanitt című vígjátékben Egyházi Gézával és Fogarassy Bernadett-tel találkozhat a publikum. Két nappal később a Még egy kört mindenkinek című, hatalmas sikerű, Oscar-díjas dán film alapján készült színdarabot hozza Pécsre az Orlai Produkció. A Thomas Vinterberg és Tobias Lindholm tollából született darab nagy beleérzéssel és humorral szembesíti a publikumot azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal jár, ha az ember megpróbálja elengedni a kontrollt. 16-án a kaposvári Csiky Gergely Színház Csoportterápia című „mjuzikelkomedi”-je kerül színre Márkó Eszter rendezésében, Kaszás Csenge, Mészáros Tibor, Farkas Laura, Nyári Szilvia, Benedek Dániel és Fándly Csaba előadásában.

Kamarás Iván a Veled maradok című koncertszínházi produkciójával szórakoztatja a közönséget július 21-én. A koncertbe ágyazott színházi estén hazai és világslágerek csendülnek fel Kamarás Iván és a Veled Maradok Band tolmácsolásában. A nyári színház keretében 28-án Presser Gábor a Csík Zenekarral áll színpadra, tovább lesz még egy – egyelőre titokban tartott – ráadás előadás is az eseménysorozat keretében.

Kiemelt kép: Jelenet a Még egy kört mindenkinek című előadásból (Fotó: Kovács Milán)