Közel negyven színpadi produkcióval várja a közönséget 2022-ben a Margitszigeti Színház, amelynek programjában többek között olyan nemzetközi és magyar sztárok lépnek fel, mint Aida Garifullina, a Béjart Ballet, a Pink Martini, Caramel és Dés László.

Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház  ügyvezető igazgatója és művészeti vezetője elárulta, hogy a 2022-es évadot elő- és utószezonnal hosszabbítják meg, így május közepétől szeptember végéig csaknem 40 előadáson mintegy 120 ezer embert tud befogadni a teátrum 3000 férőhelyes nézőtere. Jövőre két operát is műsorra tűznek: Giacomo Puccini legnépszerűbb művét, a Toscát az olasz Francesco Melivel és Sümegi Eszterrel a főszerepben, augusztusban pedig Giuseppe Verdi Attila című operáját láthatják a nézők Bretz Gáborral a címszerepben, akinek partnere a New York-i Metropolitan csillaga, az olasz Maria Agresta lesz. Az egyik legkeresettebb operai szoprán, Aida Garifullina önálló áriaestet ad, de visszatér a Margitszigeti Színház színpadára a Béjart Ballet Lausanne, amely itt tartja meg Wien, Wien, nur du allein című előadásának világpremierjét.

Polyák Lilla az Elisabeth című musicalben (Fotó: Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház)

A musicalek kedvelőita  Jókai Mór A kőszívű ember fiai című regénye nyomán Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente által írt Kőszívű – A Baradlay-legenda című produkció, valamint egy igazi klasszikus, az Elisabeth várja. Utóbbi a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház vendégjátékában érkezik a Margitszigetre, Szente Vajk különleges látásmódú rendezésében. A könnyűzenei előadások sorát az Irie Maffia szimfonikus koncertje nyitja meg május 21-én, de érkezik még Jávori Fegya és a Budapest Klezmer Band, a Magashegyi Underground, Caramel, a Szent Efrém Férfikar, a Cotton Club Singers és a Pink Martini is. A színpadi produkciók mellett más típusú programok is várják a látogatókat: a Víztorony például nemcsak kilátóként, de kiállítóhelyként is üzemel, ahol elsősorban fiatal képző- és fotóművészek kapnak bemutatkozási lehetőséget.

Az előadásokra és a koncertekre a jegyárusítás már elkezdődött, a részletes program a Margitszigeti Színház honlapján olvasható.

Kiemelt kép: Jelenet a Wien, Wien, nur du Allein című produkcióból (Fotó: BBL – Gregory Batardon)