Ütős koncertekkel és felejthetetlen színházi élményekkel várja idén is közönségét Balatonföldváron, Balatonszárszón, Balatonbogláron és Alsóörsön a Kultkikötő. Közel kétszáz programlehetőség közül válogathatnak a nézők a nyár folyamán, többek között kiállítások és mesemondó templomséták is színesítik a fesztivál kínálatát.

A Kultkikötő idén is olyan művészeket hívott vendégül, akik garantálják a minőségi kikapcsolódást. Koncertek terén nem maradhatnak el a visszatérő örök kedvencek, mint a Bagossy Brothers Company, A GRUND – vígszínházi fiúzenekar és a Budapest Bár, augusztus második felében pedig Charlie 77 születésnapi koncertje koronázza meg a nyarat az alsóörsi Amfiteátrumban. A színház rajongóinak musicalekkel, kamaradarabokkal és monodrámákkal is kedveskednek, többek között a Karinthy Színház, a Rózsavölgyi Szalon, a Kőszegi Várszínház, a Gyulai Várszínház, és a Pannon Várszínház társulata is képviselteti magát. A fellépő művészek között olyan neveket találunk, mint Hernádi Judit, Kern András, Schell Judit, Szervét Tibor, Csákányi Eszter, Mucsi Zoltán, Grecsó Krisztián, Rezes Judit, Szabó Győző, Gyabronka József, Bezerédi Zoltán, Szulák Andrea, Szemenyei János, Vecsei H. Miklós, Máté Gábor vagy Mácsai Pál. A színházi programok sorából nem hiányozhatnak a báb- és gyerekszínházi produkciók sem: jön Süsü, Kippkopp és Tipptopp, Boribon, Vitéz László, Szaffi, Pinokkió, Csizmás Kandúr és Kóc bohóc is.

Az összművészeti fesztivál idén vadonatúj programmal is bővíti a kínálatát Templomséták a Balaton körül címmel: Zubreczki Dávid újságíró nyújt betekintést több Balaton-parti település (Alsóörs, Siófok, Földvár, Boglár, Szárszó, Lelle, Vonyarcvashegy és Füred) múltjába és jelenébe, nevezetes templomaiba. Az évek óta elmaradhatatlan Kultkikötő Kápolnatárlatok kiállítássorozat Bogláron kortárs alkotók munkáival örvendezteti meg a látogatókat. Helyet kap a kápolnákban Várady Róbert és Szabó Franciska a létezés metafizikáját elemző, Gaál Kata és Bács Emese a nagyvárosok nyüzsgő életét bemutató, és a tavalyi nagy sikerre való tekintettel Weiler Péter és Bartha Dóra balatoni reggeleket visszaidéző kiállítása.

A teljes program a Kultkikötő oldalán olvasható.

Kiemelt kép: Pillanatkép a 2022-es Kultkikötőről (Fotó: Kultkikötő)