Moliére-dráma nyitja a Szegedi Szabadtéri újszegedi színpadának bemutató-sorozatát. A rendkívüli érdeklődésre való tekintettel a szervezők döntése alapján a Don Juan július 18-i főpróbáját nyilvánossá teszik, amelyre 3000 forintos egységáron vásárolhatnak jegyet.

A megújult játszóhely első bemutatója, a Don Juan című Moliére-komédia különleges szereposztással érkezik Szegedre: A címszerepet Jakab Tamás alakítja, aki Emir Kusturica legendás társulatának is vezető színésze volt. Sganarelle-t, a szolgáját Sorbán Csaba játssza, Donna Elvirát, a csapodár főhős feleségét Csákányi Eszter alakítja, Bodrogi Gyula az apa szerepében tűnik fel. Kulka János karaktere, a meggyilkolt Parancsnok sorsfordító szerepet játszik a történetben, és különös gondolatokat ébreszthet Don Juan és a koldus, vagyis Zsótér Sándor találkozása. A sokszínű művészgárdát O. Horváth Sári és Herczeg T. Tamás rendezők kovácsolják össze egy társulattá.

A Don Juan nyilvános, július 18-i főpróbájára szóló, egységesen 3000 forintos jegyeket személyesen a Reök-palotában lévő Fesztivál jegyirodában, valamint online lehet megváltani. A főpróba nem minősül előadásnak, így az ÁSZF előadásokra vonatkozó előírásai nem vonatkoznak rá, tehát rossz idő esetén a jegyár visszatérítésére nincs lehetőség, valamint esőnapot sem hirdethetnek.

Kiemelt kép: Szegedi Szabadtéri Játékok