Március 8-án a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban a Szente Vajk rendezésében készülő Rómeó és Júlia című előadás próbájának lehetünk részesei.

A Rómeó és Júlia egy halhatatlan Shakespeare-klasszikus, amelyben a már jól ismert szerelem és viszály kettősének hideg valósága mellé Szente Vajk új olvasata egy modern köntösbe bújtatott divatperpatvart emel a fókuszba. A Montague és a Capulet név ezúttal két szembenálló divatház kollekcióját fémjelzi, éppen ezért a márkajel a díszleten és a jelmezeken is megjelenik. A produkció emellett dramaturgiai, zenei és karakterbeli újításokat is tartogat, valamint egy kevéssé ismert szereplő, Róza is megjelenik a darabban.

Nőnap alkalmából páratlan lehetőséggel készül a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház, nemcsak a hölgy vendégeknek, de minden nézőnek, akit vonz  a színház világa. A nyilvános próba mellett az érdeklődők nyereményjátékban is részt vehetnek, amelynek fődíja egy páros belépőjegy az említett előadásra. A nevezéshez nem kell mást tenni, mint a nyílt próba idejére kihelyezett urnába egy papíron megadni az elérhetőséget. Ezen kívül az esemény ideje alatt a Kecskeméti Nemzeti Színház 20% kedvezményt is biztosít, azok számára, akik az áprilisi Rómeó és Júlia előadások erkélyüléseire vásárolnak jegyet. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a helyek száma pedig korlátozott. Regisztrálni a szervezes@kecskemetinemzeti.hu e-mail-címen lehet.

Kiemelt kép: Rómeó és Júlia nyílt próba plakát (Fotó: Kecskeméti Nemzeti Színház)