A Szegedi Szabadtéri második játszóhelye, az Újszegedi Szabadtéri Színpad a tavaly ősszel meghirdetett hét koncert mellett további öt színházi előadást tűzött műsorára, melyek között mind a frissebb hangvételű produkciók, mind a hagyományosabb műfajok kedvelői megtalálhatják a kedvükre való produkciót.

Július 7-én és 8-án a Játékszín Menopauza című előadása érkezik a városba, Bereczki Zoltán rendezésében Hernádi Judit, Falusi Mariann, Tóth Enikő és Szőlőskei Tímea okoznak majd feledhetetlen perceket a nézőknek. Ezt követi 15-én a Szegedi Nemzeti Színház egyik idei saját produkciója, az Egy csók és más semmi, amelyet Juronics Tamás álmodott színpadra.

Augusztus 4-én a debreceni Csokonai Színház társulata érkezik a városba, hogy Mozart egyik legkedveltebb művével, A varázsfuvolával kedveskedjenek az operarajongóknak. A rendező a teátrum jelenlegi igazgatója, Gemza Péter. 12-én a táncé lesz a főszerep, Újszegedre érkezik ugyanis a Nemzeti Táncszínház és a Duna Művészegyüttes Héttorony című produkciója, amely Makovecz Imre Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építész szellemi örökségének állít emléket, és amelyet Juhász Zsolt jegyez rendezőként. Az idei évad Neil Simon Pletykafészek című darabjával zárul majd, a Veres1Színház előadása Nagy Sándor értelmezésében lesz látható, augusztus 18-án és 19-én.

Kiemelt kép: Náray Erika, Hernádi Judit, Tóth Enikő És Szulák Andrea a Menopauza című előadásban (Fotó: Játékszín)