Február 8-án, szombaton 11 órakor nyílt próbát tart a Radnóti Színház a hamarosan bemutatásra kerülő A szerelmesek házai című előadásukból, ahol Valló Péter rendezéséből láthatnak részleteket a nézők, a főszerepben Sodró Elizával és Porogi Ádámmal.

Bernard Shaw ír drámaíró a magyar közönség számára valószínűleg a Pygmalion című munkájából készült film, a My Fair Lady kapcsán lehet ismerős, ám A szerelmesek házai című drámája is érdekes témát boncolgat: a darab egy szerelmespárt, és a jó hírnévért bármit elkövető családjaik viharos történetét meséli el. Pontosabban a két „feddhetetlen” és a felső tízezerhez tartozó apa érdekeiről és a jó erkölcs nevében elkövetett ingatlancsalásokról, a „panamázásokról” szól, vagyis azokról a körülméynekről, amelyek a fiatalok szerelmi életébe is begyűrűznek – vagy éppen hogy alakítják azt. A két fiatal szerelmest Sodró Eliza és Porogi Ádám játssza, mellettük László Zsolt, Martinovics Dorina, Kelemen József és Hajduk Károly lesz látható az előadásban.

A nyílt próbára a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni a szervezes@radnotiszinhaz.hu e-mailcímen lehet.

Kiemelt kép: Valló Péter A szerelmesek házai olvasópróbáján (fotó: Éder Vera)