A Vígszínház október 8-án mutatja be az A kastély című darabot, amelyet Franz Kafka regényét alapul véve a Jászai Mari-díjas rendező, Bodó Viktor állít színpadra abszurd fantáziával és groteszk humorral. A történet egy sötét, havas téli éjszakán játszódik, amikor is K, a földmérő (ifj. Vidnyánszky Attila) megérkezik abba a faluba, ami fölött Westwest gróf kastélya tornyosul. Bármennyire is igyekszik, nem tud feljutni oda, csak a helyiekkel sikerül kapcsolatba lépni, akik gyanakodva fogadják őt. Lehet, hogy a kastély nem létezik és ő valójában nem is földmérő? Akkor másnap miért jelentkezik nála két segéd is?

Az előadásban ifj. Vidnyánszky Attila mellett szerepel Hegedűs D. Géza, Méhes László, Orosz Ákos, Bölkény Balázs, Radnay Csilla, Bach Kata, Kovács Patrícia, Zoltán Áron, Karácsonyi Zoltán és Borbiczki Ferenc is, az érdeklődők pedig már azelőtt belenézhetnek a darabba, hogy az műsorra kerülne, ugyanis a Vígszínház nyílt próbát tart október elsején, 11 és 12 óra között.

Az esemény során a résztvevők ugyan nem nézhetik végig az A kastélyt az elejétől a végéig, de értékes betekintést nyerhetnek az izgalmas alkotófolyamatba, láthatják a művészeket a szerepeikben még azelőtt, hogy megtörtént volna a hivatalos bemutató.

A nyílt próbán való részvétel ingyenes és regisztráció sem szükséges hozzá, viszont a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Kiemelt kép: A Vígszínház díszlete (Fotó: Vígszínház)