Április 30-án, szombaton 11 órakor nyílt próbát tart a Radnóti Színház a május elején bemutatásra kerülő 451 Fahrenheit című előadásukból, ahol Nagy Péter István, a rendező mesél a készülő produkcióról, amelynek alkotófolyamatába is betekintést nyerhetnek az érdeklődők.

Ray Bradbury kultikus sci-fi regényéből Kárpáti Péter írt színdarabot, a Radnóti Színház előadását Nagy Péter István rendezi, aki ekként nyilatkozott a májusban bemutatásra kerülő előadásról: „Ha valamilyen elképzelt valóságot űzve túl sokan tartunk csukott szemmel ijesztően egy irányba, akkor nagyon könnyen kicsúszhat a lábunk alól a talaj. És egy szakadék fölött találhatjuk magunkat, mint a mesében a prérifarkas, aki ilyenkor még egy ideig a fizika törvényeire fittyet hányva úgy tehet, mintha lenne a lába alatt talaj, de közben kívülről mi már látjuk, és belül már ő is érzi, hogy na, most le fog zuhanni. Ez a történet ebben a pillanatban játszódik, amikor már kint táncolunk a sziklameredély peremén túl, de prérifarkasként még épp lenne lehetőségünk visszakapaszkodni.”

Az előadás premierjét május 8-án tartják, Montagot Pál András, Mildredet Béres Márta, Clarisse-t Berényi Nóra Blanka alakítja. Mellettük olyan színészekkel találkozhatunk majd a színpadon, mint László Zsolt, Gazsó György/Schneider Zoltán, Sodró Eliza, Mészáros Blanka, Nagy Márk és Widder Kristóf. A díszletet Devich Botond, a jelmezeket Giliga Ilka tervezi, a videókért Karcis Gábor, a zenéért Dargay Marcell és Csizmás András felel.

A nyílt próbára a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni a szervezes@radnotiszinhaz.hu e-mailcímen lehet.

Kiemelt kép: Nagy Péter István a 451 Fahrenheit olvasópróbáján (Fotó: Dömölky Dániel/Radnóti Színház)