Balkáni, fekete humorú komédiát állít színpadra a Pesti Magyar Színházban a világhírű olasz-szerb színházi rendező, Paolo Magelli. Dusan Kovacevic, a hazájában és a világon is a legismertebb szerb drámaíró művét, A maratonfutók tiszteletkört futnak című fekete komédiát viszik színre a teátrumban. A csak 18 éven felülieknek ajánlott előadás bemutatója április 12-én lesz, de már előtte ízelítőt kaphatnak belőle az érdeklődők.

A Magyar Színház ugyanis április 4-án 12 órától nyílt próbát tart, melyen megnézhetjük, hogyan instruálja színészeit az olasz alkotó. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni a nyiltproba@mszinhaz.hu mail címen lehet. A gyülekező a próba előtt 15 perccel a színház előterében lesz.

Pillanatkép A maratonfutók tiszteletkört futnak olvasópróbájáról (fotó: Juhász Éva/Magyar Színház)

Ennek a balkáni, fekete humorú komédiának a középpontjában a Topálovity család nem mindennapi élete, és a família Végtelen Nyugalom nevű koporsógyártó – és újrahasznosító – cégének szintén nem tipikus működése áll. A Topálovity családban nincsenek nők, minden apának csak egy fia van, aki továbbviszi a nevet és az üzletet. Ez így megy már száz éve, ám egyszer csak, a legifjabb családtag, Mirko úgy dönt, ő nem akar tovább a koporsóbizniszben dolgozni, és szakítani készül a hagyományokkal. A többiek azonban, ha kell, ezt erőszakkal is megakadályozzák.

A maratonfutók tiszteletkört futnak főbb szerepeiben Mertz Tibor, Rancsó Dezső, Telekes Péter, Takács Géza, és vendégművészként Végh Péter, valamint Hunyadkürti István is látható lesz.

Kiemelt kép: Pillanatkép A maratonfutók tiszteletkört futnak olvasópróbájáról (fotó: Juhász Éva/Magyar Színház)