Nyílt pályázatot írt ki a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) a művészeti programok támogatására. Céljuk, hogy anyagi támogatást nyújtsanak a kulturális értékek védelméhez és gyarapításához, a művészeti és történeti hagyományok megőrzéséhez, a magas színvonalú művészi alkotómunka feltételeinek megerősítéséhez.

Az Akadémia a pályázó által megjelölt, 2021. január 1. és 2021. december 31. között megvalósuló, a kiírásban leírt tevékenysége gyakorlásához, programjának megvalósításához nyújt vissza nem terítendő támogatást. Az elnyerhető összeg alsó határa 500 ezer, felső határa 1 millió forint, a támogatáshoz saját forrás biztosítása nem szükséges. Az MMA 200 millió forint összegben hirdette meg pályázatát az alapszabályában nevesített művészeti ágak területén működő civil és egyéb szervezetek részére, művészeti szakmai programjuk megvalósításának támogatására. A rendelkezésre álló összeget az MMA tagozatai között egyenlő arányban osztják fel, a pályázatok benyújtása tagozati bontás alapján a kiírásban található tematika figyelembevételével lehetséges.

A pályázat benyújtásának határideje 2021. április 9. A részletes pályázati kiírás és útmutató a köztestület honlapján található meg.

Kiemelt kép forrása: Magyar Művészeti Akadémia