A Színház- és Filmművészeti Egyetem idén november 23-án tartja hagyományos, tájékoztató nyílt napját a felvételizők számára. Az Ódry Színpadon 14 órakor kezdődő beszélgetésen a hallgató aspiránsok betekintést kaphatnak az egyetem intézeteinek felépítésébe, és arról is szó esik majd, hogy melyikben mit és hogyan is tanítanak. A beszélgetést Upor László, oktatási rektorhelyettes vezeti. Az esemény mindenki számára nyitott, regisztrációra nincs szükség.

A Színmű ezzel párhuzamosan több, felvételi előkészítő kurzust is meghirdetett. A prózai színész osztályba pályázók számára Zsótér Sándor vezetésével indul tanfolyam. A 2019 tavaszi színész szak felvételijére készítik fel a jelentkezőket a december 8-án induló, öt hétvégén át tartó kurzuson, összesen 80 órában. Az oktatók között találjuk Gál Esztert, Szentiványi Kingát és Hevesi Lászlót (mozgás), Rába Rolandot (beszéd), Jákfalvi Magdolnát (dráma), illetve Zsótér Sándort és Szilágyi Bálintot (színészmesterség). Bővebb információt ezen a linken találhattok.

A színészosztály felkészítője mellett több kurzus is indul a Film- és Médiaintézet képzéseire. Kétnapos, összesen 16 órás gyors tanfolyamon vehetnek részt azok, aki a televíziós műsorkészítő, a dramaturg vagy éppen a vágó szakra jelentkeznének. A kurzusokról és az időpontokról részletesebb tájékoztatást ezen a linken kaphattok.