Szeptember 18-án ismét feltárul a kulisszák titokzatos, varázslatos világa a Soproni Petőfi Színházban: a nyílt napon lehetőség lesz bejárni a teátrum épületét, bepillantást nyerhetünk egy darab próbafolyamatába, a gyerekeket mesékkel, rajzpályázattal várják, este pedig egy nagyszabású Színházi Gála zárja a programsorozatot.

A népszerű, épületet bejáró programok helyszíni regisztrációt követően 10:00-13:00 és 14:00-16:30 között harminc percenként indulnak, a csoportokat Savanyu Gergely színművész, Kovács Ferenc műszaki vezető és Németh Ervin dramaturg vezeti. A Kakaóbárban Molnár Anikó, azaz Jázmina mesél a gyerekeknek, a nézőtéri büfében 10:30-tól A szabadság évadának új bérletes kínálatából, és az előző esztendők sikeres darabjaiból láthatnak részleteket az érdeklődők. Így A padlás, a Stabat Mater, az Ördögölő Józsiás, a Bál a Savoyban produkciók mellett A dzsungel könyve és A rézerdő lakói előadásokból, valamint Domoszlai Sándor és Vörös Edit, októberben bemutatásra kerülő A szerelem nem szégyen című zenés kamaraszínházi előadásából is ízelítőt kaphat a közönség. Dalaikkal az 1930-as, ’40-es évek muzsikáját idézik meg olyan nagyszerű zeneszerzők által, mint Eisemann Mihály, Márkus Alfréd, Ábrahám Pál, Fényes Szabolcs. A színházi nyílt napon délután háromkor a teátrumban felcsendülnek a Miért szerettem bele magába, a Május éjszakán, a Szeressen egy kicsikét, az Egy kis édes félhomályban, a Fizetek főúr, a Halló, miért nem jött ma el, az Oda vagyok magáért, a Meseautó, valamint a 2×2 néha 5 című slágerek.

Jelenet A dzsungel könyve című előadásból (fotó: Soproni Petőfi Színház)

Az esti gálaműsorban fellép Domoszlai Sándor, aki a Cigányszerelem operettből ad elő részletet; Simon Andrea a Macskák musicalből az Éjfélt hozza el a rendezvényre, Savanyu Gergellyel – aki a program házigazdája lesz – pedig a Te rongyos élet című örökzöldet éneklik közösen. Kiss Noró a Notre-Dame de Paris musicalből a Katedrális című slágert adja elő, valamint az Aladdin produkcióból duettezik Szupper Fannival, aki a Rudolf című musicalből a Csak szerelem című dallal kedveskedik a nézőknek. Marosszéki Tamás a Rómeó és Júlia darabból a Hogy mondjam el!? népszerű számmal készül, Zsadon Andrea pedig a My Fair Lady-ből a Ma éjjel táncolnék című közönségkedvenc örökzölddel lép színpadra, míg Szolnoki Tibor egy meglepetés produkcióval jön, a Hawaii rózsája operettből. Természetesen A padlás népszerű soproni csapata is ott lesz a gálán: Papp Attila a Fényév távolságot és Molnár Anikóval a Nem szólnak a csillagok című dalt adja elő, Szőcs Erika pedig a Mamóka-belépőjével csatlakozik a műsorhoz. Kisfaludy Zsófia és Peller Károly a kirobbanó sikerű Bál a Savoyban revüoperettből énekelnek majd, de fellép az előadás főszereplője Geszthy Veronika, valamint Vörös Edit is, Békefi Viktória pedig szintén egy meglepetés produkcióval készül. Nem kérdés: igazi színészbuli ígérkezik a színpadon, amelynek hangulatát a Sopron Balett táncosai fogják fokozni.

Kiemelt kép: Jelenet A padlás című előadásból (fotó: Soproni Petőfi Színház)