Április 30-án, a Tánc Világnapját követő napon 11 és 19 óra között két turnusban (15 óra 40 perctől, illetve 16 óra 50 perctől) minden, a balett iránt érdeklődő felnőttet és gyereket egyaránt vár az Eiffel Műhelyház Bánffy Miklós terme, ahol megismerkedhetünk a balett alapjaival.

Az eseményre az Eiffel Műhelyház terei is átöltöznek: a program ideje alatt a tárak, műhelyek munkáival is megismerkedhetünk, az emeleten pedig Szirb György táncosok és történeti érdekességek seregével várja a látogatókat mesteri bemutatóórájára, ahol lépéseket is tanít majd az érdeklődőknek. A programokat megelőzően és követően pedig lehetőségünk nyílik a délelőtti, illetve esti balettelőadás megtekintésére is. Emellett természetesen a részt vevő gyerekek használhatják a belső játszókockát, a Szőnyi babuskubust és a külső Ránki zenemászodát is a köztes időszakokban.

A programon való részvétel ingyenes, viszont visszaigazolt regisztrációhoz kötött. Regisztrálni április 27-ig, a nyiltnap@opera.hu e-mailcímen lehet, megjelölve a jelentkező életkorát és hogy melyik turnuson kívánnak részt venni.

Kiemelt kép: Az Eiffel Műhelyház műterme (Fotó: Csudai Sándor/We Love Budapest)