Nyílt meghallgatást hirdet a 6SZÍN a PRESSER – Zenés életút című legújabb bemutatójához, amely Presser Gábor önéletrajzi regénye nyomán készül Simon Kornél rendezésében.

A Presser könyve 2020 őszén jelent meg, ám még a munkafolyamat közben kiderült, hogy egyetlen kötetbe nem fér bele minden sajátkezű Presser-szöveg, ezért a szerző és a kiadó a kötet folytatásáról döntött, amely 2021 novemberében került a könyvesboltokba. A kötet alapján új zenés produkció is készül, amelyet Simon Kornél állít színpadra 2022 júniusában. A nyár elején érkező produkcióhoz most nyílt meghallgatást írt ki a 6SZÍN.

Az alkotók 20 és 50 év közötti férfi és női szereplőket egyaránt keresnek, a jelentkezés feltétele a zenei képzettség és a hangszeres tudás. A meghallgatásra kettő szabadon választott (egy lírai, egy sodró lendületű) Presser dalt kell hozni, saját kísérettel. Jelentkezni fényképes szakmai önéletrajzzal az  info@6szin.hu e-mail címen lehet, 2022. február 16. éjfélig. A casting várható időpontja: február 21-23., amelyről külön értesítést is küldenek a jelentkezőknek. A színház felhívja a figyelmet, hogy a határidőn túl érkező jelentkezéseket nem áll módjukban elfogadni, valamint arra, hogy a meghallgatást követően szakmai indoklást sem áll módjukban küldeni.

Kiemelt kép: Presser Gábor (Fotó: Dömölky Dániel)