Boross Martin Junior Prima-díjas rendező, aki 2013 óta vezeti a STEREO AKT nevű színházi társulatot. Öt éve a filmvilágban is tevékenykedik, első alkotása a Remake_Bodony című dokumentumfilm volt 2017-ben, valamint készített kér rövidfilmet is (2020-ban a Kelet-Európai randevút, 2021-ben a Promenádot). Első nagyjátékfilmje, a Nyersanyag a STEREO Akt és a Filmfabriq támogatásával, az általa és Szántó Fanni (Külön falka) által írt forgatókönyv alapján valósul meg.

A szatirikus társadalmi drámaként jellemzett projekt különleges történetre épít, ugyanis egy filmes stáb és egy fiktív zsákfalu lakóinak együttműködéséről szól. Előbbi egy közösségépítő workshopot tart a helyi fiataloknak, azonban kiderül számukra, hogy a polgármester elnyomásban tartja a falubelieket. Az ügyről dokumentumfilmet forgatnak, ami komoly következményekkel jár. A film főbb szerepeiben Dér Zsolt, Pál András, Mészáros Blanka, Baki Dániel, Tankó Erika, valamint Szabó Stefi láthatók. 

A rendező a következőket nyilatkozta a Nyersanyaggal kapcsolatban: „Ha egy mondatban kellene összefoglalnom: arról szól, hogy mi a siker ára, és kinek kell azt megfizetni. Egy szimbolikus párharc áll a film középpontjában: egy polgármester, aki visszaél a hatalmával, miközben egy prosperáló közösséget is épít és egy filmrendező, aki kihasználja a belevetett bizalmát, ellentmondásos módszerekkel beavatkozik a helyiek életébe annak reményében, hogy nyilvánosságot szerezzen egy ügynek. Történetünk szereplői ugyanolyan komplex emberi és közösségi útvesztőben találják magukat, mint amiben manapság a társadalmunk áll tanácstalanul és tétlenül: a privilegizált városiak és a mélyszegénységben élő falusiak közt tátongó szakadékban. Erre a bizonyos szakadékra mostanában nagyobb figyelem fordul, ez nagy felelősséggel is jár nekünk alkotóknak.”

A film operatőri feladatait Bálint Dániel (Hab, Rossz versek) és Becsey Kristóf (Rossz versek, Free Entry) látják el, a látványtervezésért Fekete Anna (Katapult, A cremonai hegedűs) felelt, a jelmezek Mák Petra (Kelet-Európai randevú) munkáját dicsérik, a zenét pedig Bartha Márk (Azok a macskák, Szél viszi) szerezte. A producerek Osváth Gábor (Nagykarácsony, Kilakoltatás) és Mayer Dániel (Ex Katedra). 

Kiemelt kép: Dér Zsolt és Mészáros Blanka a film egyik jelenetében (Fotó: Jenei Dániel)