Augusztus 25. és 27. között, a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál keretén belül három napon át múzeum korzó, művészeti-régészeti tárlatvezetések, ősi mesterségek bemutatója és egyéb kreatív programok várják az érdeklődőket a Ferenczy Múzeumi Centrum helyszínein. Ráadásul ezen a hétvégén a múzeumok a megszokottól eltérően, 10 órától 21 óráig tartanak nyitva.

A Ferenczy Múzeumi Centrum idén is csatlakozik programjaival Szentendre háromnapos, nyárzáró fesztiváljához. A város hangulatos utcácskái megtelnek fényekkel, zenével, irodalommal, gasztronómiai programokkal és művészettel. Augusztus 25-én Bodonyi Emőke művészettörténész vezetésével különleges sétára várnak mindenkit, amely során bejárják azokat a helyszíneket, ahonnan 1926-tól kezdve a szentendrei művésztelep alapítótagjai a legszebb városképeket festették. 26-án, szombaton délelőtt veszi kezdetét a Portré körül forog a világ című múzeumpedagógia alkotófoglalkozás családoknak. Ugyanezen a napon (és vasárnap is) megismerhetjük a honfoglalás korából származó ősi mesterségeket, vagyis a „tarsolylemezek korának” kézműves tudományát. Délután Dr. Kovács Zoltán matematikus tart tárlatvezetést a Barcsay Jenő: A formák ritmusa című kiállításhoz kapcsolódóan a Kmetty Múzeumban. A napot Dobokay Máté és Kútvölgyi Szabó Áron 10 lapos szitamappájának bemutatójával zárul. Vasárnap Dr. Rajna András tárlatvezetése során megismerhetjük A honfoglaló elit kincseit, a Vajda, a Próféta című kiállításon pedig Szabó Noémi művészettörténész kíséri végig az érdeklőket. A háromnapos programsorozat a Ferenczy Múzeumi Centrum zseblámpás sétájával zárul.

Bizonyos programokon a részvétel ingyenes vagy kedvezményes áron érhető el, de regisztrációhoz köthető, bővebb információ a múzeum honlapján érhető el.

Kiemelt kép: A Ferenczy Múzeum Centrum épülete (fotó: muzeumicentrum.hu)