Megtartották a Móricz Zsigmond Színház soron következő bemutatójának olvasópróbáját. A Jó estét nyár, jó estét szerelem című Fejes Endre-Presser Gábor zenés darabot Horváth Illés rendezi. Az előadás bemutatójára Tar Dániellel és Ténai Petrával a főszerepben június 17-én a Rózsakert Szabadtéri Színpadon kerül sor, ezt követően a 2022/23-as szezonban kőszínházban is látható lesz.

„Egy kis fényért az életem az ár, jó estét nyár…” – énekli Fejes Endre 1969-ben megjelent, igaz történeten alapuló regényének főhőse a Presser-dalokkal kiegészült színpadi adaptációban. 1969 és vele együtt a szocialista Magyarország életérzései messze már, a mai fiataloknak mondhatni: történelem. A magát görög diplomataként előadó Viktor saját életét annak minden perspektívájával kilátástalannak, értelmetlennek ítéli. Pedig képességei jók, tanulhat, diplomát szerezhet, lehetne akár mérnök is. Ehelyett azt az életet választja, amiben meghajolnak előtte frakkban, szmokingban. Olyanok, akik, ha tudnák, hogy valójában kicsoda, emberszámba sem vennék. De ha virulnak a százasok, és fényes luxusautóból száll ki az ember, akkor már érezheti magát valakinek. Akkor a szép nők is észreveszik, sőt szerelmesek lesznek. Ez a kitörési vágy, a látszatélet, a fennhéjázás kényszerűsége, az egzisztenciális kasztrendszer életérzései valóban olyan messze vannak tőlünk?

Az előadás főbb szerepeiben Tar Dániel, Kovács Vecei Fanni, Horváth László Attila, Horváth Margit, Tary Patrícia, István István, Szabó Márta, Jenei Judit és Ténai Petra mutatkozik be. A díszletet Vereckei Rita, a jelmezeket Gálvölgyi Anett és Miovác Márton tervezi, a dalszöveg konzultáns Sztevanovity Dusán, a zenei átdolgozás Zságer-Varga Ákos munkája, a koreográfus Blaskó Borbála.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Jó estét nyár, jó estét szerelem olvasópróbájáról (Fotó: Móricz Zsigmond Színház)