Improvizációs színházi előadásokkal, sport- és családi programokkal, workshopokkal és mini fenntarthatósági vásárral indítja a nyári fesztiválszezont Budapesten a Momentán Társulat 2021. június 11. és 13. között. A Momentán Imprósziget először kerül megrendezésre a Margitszigeten, a Petőfi Sándor Ifjúsági Tábor területén. A különleges kulturális program célja, hogy a pandémia bezártsága után új inspirációkat, szórakozást, pozitív életérzést és kreatív kikapcsolódást nyújtson a kilátogatóknak.

Pénteken délután háromtól, szombat-vasárnap pedig már reggel 11-től estig várják a szórakozni, kikapcsolódni vágyókat a változatos, szórakoztató, zömében interaktív előadások. A háromnapos programkavalkádban a főszerep természetesen az improvizációé. Az idén immár 18. évéhez közeledő Momentán Társulat rengeteg formában, helyszínen és közönséggel tartott már improvizációs előadásokat, és most úgy döntöttek, létrehozzák a budapesti Imprószigetet. Három napon át repertoárjuk nagy részével találkozhatnak a rendezvényre látogatók, emellett pedig családi programok, szórakoztató gyerekelőadások és fenntarthatósági vásár várja az érdeklődőket.

A Momentán Társulat előadása

A Momentán Társulat legtöbb előadásában a nézőktől érkező ötletek, kérdések alakítják a történeteket, így minden este egyedi és megismételhetetlen. Többféle előadással készülnek: bemutatják az Élő Történelem – Mi sem tudjuk, mi történt 500 éve! című történelmi imprós darabjukat, ami szórakoztató módon dolgozza fel az ismert és kevésbé ismert történelmi eseményeket a Mohácsi vészt követő időszakból. Például: Miért volt fontos Szulejmánnak Buda? Mi történt a Buda elfoglalásáig tartó 15 évben? Hogyan élte meg egy átlagos magyar család a török hódoltságot? A pszichológiai fókuszú Fröccs című előadásukban Almási Kitti pszichológus segítségével a bátorság témájáról játszanak jeleneteket, megtörtént vagy kitalált történeteket, miközben a nézőkben felmerülő kérdésekre is választ keresnek. A Rendezők Viadala című produkciót a filmek szerelmeseinek ajánlják, a re:Verze zenés előadás, ahol a közönség ötleteiből születnek sosemvolt dalok, Ütközet című darabjukban pedig a nézők drukkolhatnak két improvizációs csapatnak, akik feladatokat adnak egymásnak.

A Momentán Társulat előadása

12-120 éves korig mindenkit szeretettel várnak az improvizációs workshopokon, ahol közös játék, együttműködés, egymásra hangolódás, felszabadulás és persze sok-sok nevetés várja a résztvevőket. A gyerekek (és persze a vállalkozó kedvű felnőttek is) az előadások szünetében óriásbuborékot fújhatnak, kipróbálhatják magukat ügyességi és sportprogramokon a Vektor Sport szervezésében. Továbbá egész nap várja a látogatókat az UPSZ Upcycle Shop újrahasznosított alapanyagokból készült design vására, valamint a Jövőt nekik is Alapítvány kirakodóvására, melynek termékeit a tordasi otthon értelmi fogyatékos lakói készítik. Emellett egy-egy előadás és workshop között, egy (alma)fröccs társaságában bárki leheveredhet a fűben, beszélgethet egy jót a társulattal vagy új ismerősökkel a nyárról, az életről, mindenről…

Bővebb információ és jegyek a Momentán Társulat honlapjáról érhetők el.

Kiemelt kép: Momentán Társulat