Országszerte, sőt még a határon túl is bemutatja a Nemzeti Lovas Színház a legújabb darabjait. A legújabb produkció, a Szent László, a lovagkirály című rockopera mellett olyan előadásokat is bemutatnak mint az Aladdin, a Kincsem és a Szilaj. Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója hangsúlyozta, a teátrum nézői olyan élményekben részesülnek, amelyek egyedülállóak a hazai színjátszásban.

A Nemzeti Lovas Színház idén is elindul a nagy nyári turnéjára. Mórahalmon mutatják be a Szent László, a lovagkirály című nagyszabású produkciót, az Aladdin pedig először Bikalon lesz látható. A lóháton érkező élmények Izsák, Mátészalka, Sümeg és Kiskunhalas nézőit is el fogják varázsolni a nyár folyamán. Szeptember végén pedig a társulat visszatér a Kincsem Parkba, és a bemutatók mellett újra repertoáron lesz a Szilaj és az Árpád-házi királyok.

A Nemzeti Lovas Színház társulata (Fotó: Kovács Milán)

Pintér Tibor elmondta, társulatával együtt küldetésének tartja, hogy a fiatalokat megismertesse a ló és az ember bensőséges kapcsolatával. Ennek érdekében létrehoztak egy lovas színházi akadémiát, amely elősegíti, hogy a lovas színészet elfogadottabb és elismert mesterséggé váljon. A társulat jelenleg olyan tehetséges fiatalokat is foglalkoztat mint Mohácsi Márk, Gazdik Dávid és Pápai Kíra. A vágtató lovak és a musical vegyítése hidat képez a cirkusz és a színház között, ám a Lovas Színházban olyan világszámoknak is szemtanúi lehetnek a nézők, mint például a lovak szabad idomítása, mely rendkívül sok gyakorlást igényel a lovak és a színészek részéről is.

A nyári turné teljes programja már elérhető a teátrum weboldalán, illetve a már jegyek is kaphatóak a Lovas Színház saját jegyértékesítő felületén.

Kiemelt kép: Pintér Tibor (Fotó: Kovács Milán)