A The Walt Disney Company sajtóközleményéből kiderült, hogy június 14-én rajtol el Magyarországon a Disney+ névre keresztelt streamingszolgáltatás, amelyre a hazai érdeklődők havonta 2490 forintért, évente 24900 forintért fizethetnek majd elő. A saját gyártású tartalmak mellett olyan brandek több ezer filmjei és epizódjai lesznek megtalálhatóak a platform felhozatalában, mint a Disney, a Marvel, a Pixar, a Star Wars, a National Geographic és a korhatáros tartalmakat is felvonultató Star. 

A változatos kínálatban így egyaránt helyet kapnak animációs filmek (mint az Oscar-díjas Encanto és az Oscar-díjra jelölt Luca), családi filmek (például az Emma Stone főszereplésével készült Szörnyella és a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája), sci-fi sorozatok (akárcsak a Boba Fett könyve és A mandalóri), képregényadaptációk (élen a Holdlovaggal, a Daredevillel és Lokival), akcióvígjátékok (lásd Free Guy), közkedvelt szériák (a kihagyhatatlan A Simpson család és a sokak által szeretett A Grace klinika) és dokumentumfilmek/sorozatok (ilyen a Jeff Goldblum világa). A Disney+ legtöbb tartalma magyar felirattal vagy szinkronnal lesz fogyasztható, a különböző értesülések szerint a háttérben egy ideje már gőzerővel készülnek a szinkronok, az egyik Marvel sorozat, A Sólyom és a Tél Katonája sorozathoz például olyan színészek szolgáltatják a hangjukat a Mentrum szerint, mint Papp Dániel, Hamvas Dániel, Brasch Bence, Sodró Eliza, Földes Eszter, Borbiczki Ferenc, Csík Csaba Krisztián és Haumann Petra. 

Az előfizetőknek kiváló képminőséget ígér a vállalat, egyes műsorok esetében pedig ez fokozható lesz az IMAX Enhanced funkcióval. A Disney+ egyszerre négy párhuzamos streamelést tud majd, összesen hét profilt hozhatunk létre és korlátlan számú letöltés állhat rendelkezésünkre legfeljebb tíz eszköz esetében. A profilok között természetesen van gyermekbarát is, ami többek között könnyebb navigációt és korhatárra való szűrést tesz lehetővé a szülőknek. Persze ez csak egy része annak, amit a június 14-én, kedden hazánkba érkező Disney+ kínál, a további részletekkel később jelentkezik a vállalat. 

Kiemelt kép: Jelenet a Luca című animációs filmből (Fotó: The Walt Disney Company)