Novemberben mintegy 12 programmal várja a közönséget az Óbudai Társaskör: a legkülönfélébb zenei műfajok képviseletében színpadra lép többek közt Roby Lakatos és Léo Ullmann, Sümegi Eszter, Horgas Eszter és Lili Mária, Fesztbaum Béla, valamint Stummer Márton.

November 5-én a világhírű hegedűssel, Roby Lakatossal egészül ki a Még egy kört! Gypsy Jazz Band. A francia kiskocsmák világát megidéző, gypsy jazzt játszó formáció élén Myriam Lakatos áll énekesnőként. Az est vendége, Léo Ullmann, az I. Roby Lakatos Nemzetközi Hegedűverseny 2. díjasa, a Yehudi Menuhin Alapítvány művész nagykövete, aki 2016-ban kiváló eredménnyel diplomázott a brüsszeli Koninkjlijk Conservatoriumban Valerij Ojsztrah tanítványaként. A Gitármuzsika Óbudán sorozat november 10-i  koncertje mottója: „Latin-amerikai boldogság és édes melankólia”: Stummer Márton (gitár) és a Cafuné a tradicionális dél-amerikai gitárzene különleges darabjait játsszák. Akusztikus hangzású zenekarban Pataki Anna énekli a ritkán hallható portugál és spanyol nyelvű dalokat. A Dalok a Kispipából című Seress Rezső-est évek óta sikerrel szerepel a játszóhely palettáján. Fesztbaum Béla színművész, aki nem mellesleg kiváló énekes-zongorista, a Kék Duna Koncert-Szalonzenekarral idézi meg Seress Rezsőt, és tárja elénk az „egy ujjal pötyögő kocsmazongorista” életművét – immár 40. alkalommal, november 11-én.

Sümegi Eszter (Fotó: Emmer László)

23-án Horgas Eszter fuvolaművész és lánya, Lili Mária énekművész muzsikál és mesél életükről, zenéről, művészetekről, kapcsolatokról a Kiskorona7 színpadán. Műsorukban közreműködik Lőwenberg Dániel  zongoraművész, az osztrák Mozarteum docense és Neumann Balázs jazz zongoraművész-zeneszerző. November 25-én a jelen operaéletének egyik ikonja, Sümegi Eszter látogat a Társaskörbe: Elindultam szép hazámból című estjén Liszt, Dohnányi, Hubay, Lajtha, Bartók és Kodály dalait énekli. A hónap két utolsó koncertje rendhagyó eseményre invitálja a közönséget: 28-án az Óbudai Kamarakórus angol és magyar szerzők műveiből szemezget, 30-án pedig a Czigány-dalok című esten Czigány Ildikó Rostetter Szilveszter által megzenésített verseit hallhatjuk.

A rendszeres, havi programok folytatódnak: Czigány György sorozata november 13-án, a gyermekek kedvelt Hangolda-foglalkozása 18-án délután, a Budapesti Vonósok koncertje ugyancsak 18-án (este), a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara művészeinek kamarahangversenye 21-én várja az érdeklődőket. A Hungarikonok kiállítás egész hónapban nyitva tart, hétköznap 9 és 18 óra között látogatható, a belépés díjtalan.

Kiemelt kép: Roby Lakatos (Fotó: Fazekas István)