Novemberben folytatódik Richard Osman nagy sikerű A csütörtöki nyomozóklub rejtélyei sorozata: Az eltévedt golyó címet viselő harmadik kötet nem sokkal az angol megjelenést követően magyarul is olvasható.

Richard Osman A csütörtöki nyomozóklub című első regényével sorra döntötte meg az angol könyvpiac rekordjait. A regény több mint 1 millió példányos eladásával 2020 legnagyobb debütálása volt Angliában, szerte a világon óriási szakmai és közönségsikert aratott, a sorozat megfilmesítésének jogait Steven Spielberg produkciós cége vásárolta meg. 2021-ben Osman kapta az év írójának járó elismerést a British Book Awards (Brit Könyvdíjak) díjátadóján. A férfi, aki kétszer halt meg című második regény ismét felrobbantotta az angol könyvpiacot: az elmúlt öt év egyik legnagyobb nyitó fogyását jegyzi.

A november 22-én magyarul is megjelenő Az eltévedt golyó című történet egy újabb átlagos csütörtöki napon veszi a kezdetét, amikor a dolgoknak végre vissza kellene térniük a megszokott kerékvágásba. Csakhogy a csütörtöki nyomozóklub mágnesként vonzza a bajt. Egy tíz évvel ezelőtti megoldatlan bűntény szálai egy helyi híradós sztárhoz vezetnek, és egy olyan gyilkossági ügyhöz, amely holttestnek és magyarázatnak is híján van. Eközben egy váratlanul felbukkanó új ellenség keresztezi Elizabeth útját, és választásra kényszeríti: gyilkolnia kell, vagy meghal. Miközben a megoldatlan bűntény újabb és újabb fordulatokat tartogat, a nő a lelkiismeretével (és egy pisztollyal) viaskodik, Joyce, Ron és Ibrahim pedig régi és újdonsült barátokkal együtt nyomoznak.

A regényt Orosz Anna ültette át magyarra, az Agave Könyvek pedig az eddig megjelent három részt karácsony előtt limitált példányszámban díszdobozos kiadásban is elérhetővé teszi.

Kiemelt kép: Richard Osman (Fotó: Penguin Books UK)