A koronavírus-járvány okozta kényszerszünet alatt nem tétlenkedett a világszerte nagy sikert arató Harry Potter és az elátkozott gyermek című színdarab stábja. J.K. Rowling társszerzője, Jack Thorne és az előadás rendezője, John Tiffany kidolgozták a színdarab új változatát, amelyet már egy részben láthat a közönség. A világpremierre november 16-án kerül sor a New York-i Lyric Színházban.

J.K. Rowling Harry Potter művei 2018-ban a színház világába is hatalmas sikerrel robbantak be. A Harry Potter és az elátkozott gyermek 19 évvel az eredeti cselekmény után játszódik, és a címszereplő fia, Albus és legjobb barátja, Scorpius kalandjait követi nyomon. A színdarabot 2018 óta töretlen sikerrel játsszák a Broadway-n és a West Enden egyaránt, szakmai elismertségét pedig a hat Tony-díj támasztja alá, amelyeket a 2018-as gálán zsebelt be az előadás. Korábban a művet hosszúsága miatt két részben láthatta a közönség, rendszerint két egymást követő napon, azonban novembertől a 2-2 órás részeket már egy show keretein belül tűzik műsorra a Nagy Fehér Úton. Ezt követően a darabot január 11-én San Franciscóban is láthatja a közönség, májustól pedig a torontói Ed Mirvish Színházban is színpadra állítják Harry Potter legújabb történetét.

Az újragondolt mű november 16-án kerül műsorra a Broadway-n. A tervek szerint ugyanis a Broadway ősztől teljes kapacitással tér vissza, és már nem egy show jelentette be visszatérésének várva-várt dátumát. Szeptember 4-én a Hadestown lesz az első előadás, amely másfél év szünet után újra életet visz majd a New York-i színházi életbe. Szeptember 14-én pedig a Hamilton, a Lion King, a Wicked és a Chicago folytatja majd a sort.

Kiemelt kép: Részlet a Harry Potter és az elátkozott gyermek című darabból (Fotó: Matthew Murphy)