Áprilisban indult el a Vígszínház színművészének, Vecsei H. Miklós ötlete nyomán a POKET, a zsebkönyvprojekt, melyben a főváros csomópontjain kihelyezett automatákból vásárolhatnak a járókelők okostelefon méretű olvasnivalót, mindösszesen 1000 forintért. A POKET-automatákban már nyolc kis kötet megtalálható, olyan művekből válogathatunk mint A Pál utcai fiúk, Ady Endre éjszakái, A kis herceg vagy az Utazás a koponyám körül.

A hatalmas érdeklődés miatt nagyon hamar fogytak és fogynak még most is a könyvek, ezért először régi zsebkönyvek, majd más irodalmi témájú, vagy éppen közösségépítő tárgyak is kerültek az automatákba. Ilyen volt a krétacsomag, mellyel Budapest utcáit lehetett színesebbé varázsolni, az írókat, költőket ábrázoló matricacsomag, vagy a legújabb elem, a főváros 145. születésnapja alkalmából készített randitérkép, melyen Szerb Antal gondolatait is olvashatjuk barangolás közben.

A POKET csapata most újabb meglepetéssel készül, és november 30-án megrendezik az első közönségtalálkozót. A helyszín a Fonó Budai Zeneház lesz, ahol délután 5 órától különféle programok várják az érdeklődőket. Beszél majd mások mellett Vecsei H. Miklós ötletgazda is, bemutatják a 9. zsebkönyvet, melyet pénteken már kézbe is vehetnek az emberek. A POKET találkozó zárásaként este a Parno Graszt ad koncertet. A jegyár 3000 Ft, melyet ezen a linken válthattok meg.

Helyszín: Fonó Budai Zeneház, Nagyterem
1116 Budapest, Sztregova u. 3.
Időpont: November 30., 17:00

Program:
17:00-18:00 – Beszélgetés Vecsei H. Miklóssal és a POKET csapatával, moderátor: Ott Anna
18:00-20:00 – Első POKET találkozó
20:00-22:00 – Parno Graszt koncert