Több más kulturális intézményhez hasonlóan az európai energiaválság miatt meghozott takarékossági intézkedés miatt a Szentendrei Önkormányzat döntése értelmében november 1-től a Ferenczy Múzeumi Centrum valamennyi kiállítóhelye bezár.

Október 30-ig a szentendrei múzeumok az alábbiak szerint lesznek nyitva: a MűvészetMalomban a Deim Pál – Csendek és a Pacsika Rudolf – Képtelenség keddtől vasárnapig, az IKON – Szentendrei Képtárban a Yorgos Tzortzoglou – Hommage – message á Kurtág György, a Vajda Múzeumban a Csontó Lajos – Egybeesés, a Czóbel Múzeumban a Modok Mária & Czóbel Béla kiállítása – Két Paletta, a Kmetty Múzeumban a Kmetty János – Az örök kereső 2.0, valamint a Ferenczy Múzeuman az Anna Mark – Árnyékok és jelek tárlat csütörtöktől vasárnapig várja az érdeklődőket. A Kovács Margit Kerámiamúzeum Kovács Margit – A Duna királynője című kiállítása a hét minden napján kinyitja a kapuit október végéig. Valamennyi tárlat a fentebb említett napokon 10 és 18 óra között fogadja a látogatókat.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja eseményei és a korábban meghirdetett novemberi 1. utáni programok elmaradnak. A 2022. november 26-ra meghirdetett Párhuzamos narratívák című gyűjteményes kiállítás a Pajor Kúriában 2023 tavaszán nyílik meg. 

Kiemelt kép fotósa: Deim Balázs / Ferenczy Múzeumi Centrum