Valahol van egy nagy, központi szív-panasziroda. Talán egy égi főpostán, ahol mindenkit meghallgatnak. Ott ül-áll-beszél-énekel egy nő, akit, mondjuk, Ibolyának hívnak. Ma ő van szolgálatban ebben a hivatalban. A sok panaszra orvosság nincs. Feloldás – talán.

2018-ban jelent meg a Vígszínház zenei vezetőjének, Presser Gábor Voltam Ibojka című lemeze, amelyen a Gundel művészeti díjas énekesnő és dalszerző, Oláh Ibolya énekel 28 verset, 11 szerzőtől. Presser Gábor saját szövegei mellett helyet kaptak a történetben Erdős Virág, Kántor Péter, Parti Nagy Lajos, Sztevanovity Dusán, Varró Dániel, Závada Péter, Borbély Szilárd, Szép Ernő és Fejes Endre költeményei is. A CD anyaga nem pusztán koncertet, inkább színházi interpretációt kíván, így született meg a Női Posta.

A sokoldalú alkotóművész, zene- és dalszerző Presser Gábor így fogalmazott: Úgy képzeltem ezt az anyagot, hogy Ibolyka mindenféle szövegeket énekel, mond, és előhozza mindenféle nők mindenféle dolgait. Hadd jöjjön a Fény moziba csúszott dizőz, az éjfél utáni nő, az a nő a Nagykörútról, a Kántor Péter ablaka előtti Duna-partról, az eszpresszózongorista nője, egy tüntetőnő, egy a portugál fotelből, az Orczy-kertben bóklászó Für Elíz, a szorongóhangú, iszomdohányzom-hangú, a legszebb verset író hangú nő.

A Női Posta színházkoncertet Bíró Kriszta írta és rendezte, munkatársa Szabó Julcsi, a látványtervező Virág Vivien, a mozgókép Sárvári Enikő és Vető Gábor közös munkája. Levélírók (az előadásban felhangzó prózai hangok): Andrusko Marcella, Bohoczki Sára, Fodor Tamás, Forgács Fanni, Kókai Tünde, Nagypál Gábor, Pallagi Melitta, Pogány Judit, Polgár Csaba, Takács Nóra Diána, Várady Zsuzsi, Csesznák Márti, Ézsöl Andrea, Fürjes Anett, Harsányi Bence, Jagodics Tamás, Jeney Luca Viktória, Kálmán Eszter, Kanyó Kata, Keszei Viktória, Kosynus Tamás, Kőrösi Viktória, Kuttner Bálint, László József, Lehóczky Zsófi, Lovas Judit, Mechle Christian, Mitnyik László, Murányi Márta, Nádori Lídia, ÖlveczkyTamás, Rick Zsófi, Rózsa Dániel, Sárvári Enikő, Sebők Szilvia, Sváb Ágnes, Szabó Ági, Szécsi Bence és Tarján Lőrinc.

A színházkoncertre október 18-án Klebelsberg KultúrKúriában kerül sor, november 29-én és december 11-én a Marczibányi Téri Művelődésközpontban.

Kiemelt kép: Oláh Ibolya és Presser Gábor (Fotó: Szkárossy Zsuzsa)