Megható, fényes pillanatok, látványos koreográfiák és példás összefogás jellemezte a Budapesti Operettszínház december 5-i Érted táncolunk című jótékonysági táncgáláját. A teátrum meghívására a hazai táncszakma jeles képviselői az ország minden szegletéből fogtak össze Tóth Nikolettért, az Operettszínház fiatal balerinájáért, aki tragikus balesetet szenvedett a terézvárosi házomlásban.

„Nagy örömet okozott, hogy láthattam a barátokat és a kollégákat, jó volt újra a színházban lenni. Külön élményt jelentett az Operettes A diótörő vagy a Győri Balett-től Liszt Ferenc Szerelmi álmok című koreográfia” – mondta el Tóth Nikolett, az Operettszínház balerinája, aki a színház igazgatói páholyából nézhette amint érte táncolnak pályatársai a jótékonysági esten. A gálán 14 klasszikus balett, kortárs-, és néptáncegyüttes 77 táncművésze lépett színpadra a legjelesebb társulatokból (Badora Társulat, Bozsik Yvette Társulat, Budapesti Operettszínház, Feledi Project, Győri Balett, Kecskemét City Balett, Magyar Állami Népi Együttes, Magyar Táncművészeti Egyetem, Miskolci Balett, Magyar Nemzeti Balett, Pécsi Balett, FlamenCorazon Arte, Re-Production Dance Company, Szegedi Kortárs Balett).

Az Érted táncolunk című jótékonysági táncgálát a Budapesti Operettszínház Balettkara indította Lehár Ferenc Pacsirta – Palotásával (Apáti Bence, Lénárt Gábor koreográfiája), menyasszonyának táncolt Babácsi Benjamin A diótörő hercegeként, az estet pedig a Fényhimnusz zárta a Re-Production Dance Company koreográfiájában (Benkő Dávid és Benkő-Morvai Veronika munkája). A produkció vetített díszletében felvillantak Tóth Nikolett fotói a közös előadásokból, méltó zárásaként az emelkedett hangulatú estnek.

Kiss-B. Atilla (Fotó: Mahunka Balázs)

A gálán Kiss-B. Atilla főigazgató köszöntötte a nézőket, majd külön virágcsokorral köszönte meg Nikinek, hogy hatalmas lelkierővel megtisztelte jelenlétével a rendezvényt. „Hála az orvosok felkészültségének, szaktudásának és áldozatos munkájának, sikerült visszafordítani a folyamatot. Nikinek, Tóth Nikolettnek, Színházunk nagyszerű balettművészének a Baleseti Intézetben egy több órán át tartó műtéttel megmentették az életét, majd egy további beavatkozással a hátgerincét is sikeresen helyreállították. Miután már túl volt az életveszélyen, átszállították a Rehabilitációs intézetbe, Niki folyamatosan javul erősödik, és most itt van velünk. A baleset óta először van szeretett színházában. Egyelőre a páholyban, de én abban bízom, hogy nemsokára a színpadon is köszönthetjük” – mondta el a főigazgató.

Aki adományával továbbra is segítené Nikit, az alábbi számlaszámon megteheti:
Bozsik Yvette Alapítvány
10300002-20386544-00003285
A közleménybe ez írandó: NIKI

Kiemelt kép: Jelenetkép az Érted táncolunk! jótékonysági táncgáláról (Fotó: Mahunka Balázs)