A Csokonai Nemzeti Színház – Debrecen névadásra kéri nézőit és mindazokat, akik szívesen részt vennének egy 100 fő befogadására alkalmas színházi tér elnevezésében. 

A Latinovits Zoltán terem és a Kóti Árpád terem mellett Orfeum néven működött a tavaly átadott Csokonai Fórum második emeleti játszóhelye, amely szakmai beszélgetések, sajtótájékoztatók, próbák helyszíne volt, ám a 2023/24-es évadtól évadtól kabarék, stand-up előadások, irodalmi események és állandó estek befogadótere lesz. A hangulatos teremnek már az átadása előtt is több „munkaneve” volt, így született meg az az ötlet, hogy találja meg „identitását” a debreceniek és minden szavazni vágyó segítségével. 

Hogy mi legyen a neve? Döntsön a nagyérdemű! 

A szervezők a javaslatokat július 24. és augusztus 4. között várjuk az info@csokonaiszinhaz.hu e-mail címre. Augusztus 7. és 13. között az öt legfrappánsabb elnevezés közül lehet majd szavazni a legjobbnak ítéltre, majd augusztus 15-én lesz az eredményhirdetés. 

A nyertes névadó a Csokonai Nemzeti Színház munkatársainak segítségével elhelyezheti a névtáblát és részt vehet a névadó ünnepségen is.  

Kiemelt kép: A névadásra váró játszóhely (Fotó: Gáll Anna Nikolett)