2018 novemberében nyitott a FÉM Arts & Café, Budapest legújabb játszóhelye. A Váci utcában található kis teátrum hetven férőhelyes színházteremmel, művészkávézóval, galériával, és az előadásokon felül jazzkoncertekkel is várja a közönséget. A FÉM csapata idén színpadra állított már több produkciót is, jelenleg pedig az évaduk utolsó bemutatójára készülnek.

A FÉM Arts & Café a „névadó” előadást, Cziczó Attila FÉM című abszurd drámáját tűzi repertoárra február 16-tól. A darab főhőse két drámatagozatos, érettségiző fiatal, Lola és Samu, akik készülnek belevetni magukat a nagybetűs életbe. „Az ő történetük, együttlétük tizennyolc éve elevenedik meg a színen, két lehetséges variációban: Stellával (a gyermekükkel) és nélküle. Formabontó, érzelmeket felkavaró, őszinte, merész, ugyanakkor sírós-nevetős, afféle „igazi” fiatalos színházra számíthat a néző” – áll a színlapon.

A FÉM-et először pontosan tíz éve, az Új Színház Kőfal-Pálya pályázatának díjazottjaként láthatta a közönség. Egy diákszínház fiataljai játszották a darabot két évadon keresztül a Bubik István Stúdiószínpadon. Az egykori diákok később megalapították a Fészek Színházat, mely hét éven át működött az Orczy úton. A társulat búcsúzó előadása pedig nem volt más, mint ami összehozta őket, a FÉM. A hely- és névváltást követően, felvéve a FÉM nevet, újjáalakult az alkotóközösség, mely február 16-án, immáron a Váci utcában is bemutatja az előadást.

Szereplők: Miklós Zsófia (Lola), Kolnai Kovács Gergely (Samu), Németh Viktória (Stella), Cziczó Attila (Papa), Andai Kati (Mama/Pszichológus), Vékony Brigitta (Szuzi/Abigél), Molnár Kinga (Lila lélek/Elvira/Csilla), Horváth Máté (László Viktor/Operatőr)
Alkotók: Jendrics Anikó (jelmez- és díszlettervező), Cziczó Attila (zene), Horváth Máté (szcenika), Cziczó Attila (rendező)
Bemutató: 2019. február 16., FÉM Arts & Café
Az előadás hossza: 130 perc – egy szünettel

Kiemelt kép: femszinhaz.hu