Június 24. és 28. között a Katona színházpedagógia programja, a Behívó nemzetközi ifjúsági színházi fesztivált szervez Youperform2024 címmel, amelyen 14 és 20 év közötti olasz, francia, német, magyar és román fiatalok vesznek részt.

A Youperfrom2024 egy hosszú távra tervezett nemzetközi programsorozat második állomása, két évvel ezelőtt Hamburgba látogathattak el a résztvevők. A mostani fesztiválon lesznek színházi workshopok, beszélgetések, közös városnézés is a résztvevő színházak számára. A rendezvényre fiatalok érkeznek Katona József Színházból (Budapest, Magyarország), Le Préau-ből (Vire, Franciaország), Deutsches Theaterből (Berlin, Németország), Marosvásárhelyi Nemzeti Színházból (Marosvásárhely, Románia), Fertili Terreni Teatroból (Torino, Olaszország) és a De Toneelmakerijből (Amszterdam, Hollandia).

Június 25-én este minden csoport bemutatja saját, erre az alkalomra készült rövid előadását. Ez az esemény nyilvános lesz, a Behívó csapata szeretettel várja az érdeklődőket (a részletek a Behívó és a Katona József Színház Facebook oldalán fognak megjelenni).

Kiemelt kép: Pillanatkép a Behívó foglalkozásáról (Fotó: Szokodi Bea)