Az MMA Északkelet-Magyarországi Regionális Központja, az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet és a Rovás Alkotócsoport nemzetközi alkotótáborokat szervez Értjük egymást címmel a szlovákiai Debrődön.

A táborban az MMA művészeti ösztöndíjasai szabad alkotótevékenységet végezhetnek és előadásokon, műhelybeszélgetésen oszthatják meg gondolataikat a képző- és iparművészet, építőművészet, irodalom, zene vagy más művészeti területekkel kapcsolatosan. A Rovás művészei és az MMA-ösztöndíjasai mellett a hatnapos programsorozatban részt vesznek lengyel, ukrán és szlovák alkotók, valamint egy-egy erdélyi, angol, holland és tádzsik képzőművész is, akik lektorként is közreműködnek majd néhány nyitott kurzusban.

A kezdeményezés célja, hogy közel 40 fő részvételével zajló táborok keretében az ösztöndíjasok külföldi művészekkel és más művészeti ágak képviselőivel is megismerkedjenek, közösen gondolkodjanak és alkossanak. Az első időszakban művészeti ösztöndíjasként volt jelen Adamovics Ferenc (színházművészet, 2022), Benedekffy Katalin (színházművészet, 2021), Bódi Barbara BoBa (képzőművészet, 2018), Mechler Anna (zeneművészet, 2020) és Zarándy Ákos (zeneművészet, 2019), a második turnusban pedig Hermann Zsófia (képzőművészet, 2020), Kárász Eszter (zeneművészet, 2021) és Ország Martin (iparművészet és tervezőművészet, 2022) vesz részt a sokszínű programokon.

Kiemelt kép: Pillanatkép a táborból (Fotó: A Rovás Alkotócsoport Facebook oldala)