Újabb európai országban mutatja be My Land című produkcióját a Recirquel: június 1-jén vette kezdetét a németországi turné, amely során több nagyvárosban és fesztiválon is fellép a társulat. Az előadásnak különleges aktualitást ad az Ukrajnában zajló háború, a csapat ukrán artistaművészei estéről estére a szülőföldjükhöz, otthonukhoz fűződő kapcsolatukról mesélő darabbal szólnak a közönséghez.

Csak 2022-ben több mint 50 alkalommal mutatták már be külföldön a Recirquel My Land című előadását, amely az egyik legkeresettebb magyar kulturális produkcióvá vált a nemzetközi színtéren. A 2018-ban Vági Bence rendezésében debütált My Land eddig tíz európai országba jutott el, a kontinens legnevesebb fesztiváljain léptek fel és arattak komoly szakmai és közönségsikert. Az előadás most Németország-szerte is látható lesz: négy kulturális-művészeti fesztivál és hat nagyváros vendége lesz a produkció Berlintől Münchenig. „A világ minden tájáról folyamatosan érdeklődnek a My Land iránt, annyira keresett lett a produkció, hogy nem is tudunk minden igényt kiszolgálni. Franciaország, Hollandia és Norvégia után nagy örömmel megyünk Németországba is, mert artistáink számára most mindennél fontosabb, hogy színpadra lépjenek, és minél több embernek beszélhessenek az előadóművészet eszközeivel a hazájukról” – mondta el Vági Bence, a Recirquel alapító-művészeti vezetője.

A My Landet június 3-án elsőként Németország egyik legfelkapottabb játszóhelyén, az évi 150 ezer látogatót vonzó karlsruhei Tollhausban mutatták be, ezt követően Kölnben a Tanzfaktur kortárs táncközpontban, majd a számos világsztárt felvonultató müncheni Superbloom Fesztiválon, illetve a berlini Kultursommer keretében is színpadra állítják. Ősszel a 30 éves múlttal rendelkező Düsseldorf Fesztiválon, majd a lipcsei tánc-és színházi fesztiválon, a Euro-Scene-en lépnek fel a társulat ukrán artistái.

Kiemelt kép: Jelenet a Recirquel My Land című előadásából (Fotó: Mészáros Csaba)