Az Áldozatsegítő Központ a valóságban is megtörtént esetek alapján készített videó-podcast sorozatot, amely segít felismerni azokat a nehéz helyzeteket, amelyekbe bárki, bármikor kerülhet.

A szombattól elérhető legújabb videó a manapság egyre gyakrabban előforduló „unokázós csalásra” hívja fel a figyelmet, amikor nyugdíjasokat próbálnak átverni családtagjaikra, de leggyakrabban az unokájukra hivatkozva. Vajon melyik nagyszülő ne tenne meg mindent, ha úgy érzi, hogy szeretett unokája veszélyben van? A filmbeli jelenetben népszerű színészek – többek között A mi kis falunk színésznője, Zsurzs Kati, és a Vígszínház művésze, Józan László – mutatják be a valóságban is megtörtént eseteket.

„Szörnyű világban élünk, rengeteg a leleményes és trükkös csaló. Ne ringassuk magunkat abban a tévhitben, hogy velünk ez nem történhet meg, legyünk körültekintőek és kezeljük fenntartással az ilyen eseteket. Nem lehet állandó bizalmatlanságban élni, de muszáj óvatosnak lenni. És fontos tudnunk, hogy van segítség, nem vagyunk magunkra hagyva a bajban!” – fogalmazott Zsurzs Kati.

A videó mellett egy szakértők bevonásával készült elemzés is elérhető, melynek célja, hogy az epizódban bemutatott problémára megoldást nyújtson, mit lehet tenni, ha a környezetünkben ilyen helyzetet tapasztalunk.

Kiemelt kép: Kurkó József, Józan László, Zsurzs Kati és Czető Roland a forgatáson (fotó: Áldozatsegítő Központ)