Bár a Szegedi Pinceszínházat sem kíméli a rezsi árak növekedése, mégis kötelességüknek érzik, hogy ebben a nehéz gazdasági helyzetben, legalább egyetlen kulturális intézményként nyitva tartsanak Szeged városában.

„Mivel a téli hónapokban minden kulturális intézménynek Szegeden, az önkormányzati döntés értelmében be kell zárnia, így művészi missziónak érzem, hogy mi nyitva legyünk, még akkor is, ha ez átszervezéseket és újra tervezéseket jelent gazdaságilag” – mondta el Kancsár Orsolya, a teátrum igazgatója. – „Úgy gondolom, hogy a színházba járni szerető nézőket nem szabad elengednünk. Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, ami a Szegedi Nemzeti Színháznak is érdeke, hogy ne veszítsük el nézőinket, hiszen aki szereti a színházat, az eljár mind a három szegedi intézménybe. Ezért is találtuk ki, hogy minden Szegedi Nemzeti Színház bérletes számára 30% kedvezményi adunk a jegyeinkre.” A színházban elektromos berendezésekkel fűtenek, ami teljes komfortérzetet biztosít a nézők számára, hiszen nem idegen látvány mostanában, hogy a nagyobb intézményekbe takarókkal készülnek és nagykabátban ülnek végig előadásokat.

A Szegedi Pinceszínház több előadással is várja a színházszerető embereket: a téli hónapokban látható lesz a Játék a kastélyban, az Amadeus, a III. Richárd, a Házasság Palermóban, a Felbontatlan levél és a Fölöttem az ég – Kosztolányi-est. A repertoáron tartott előadásokon kívül, március elején Sardar Tagirovsky állítja színpadra a Sirály alapján készült zenés vígjátékot Miért éppen Genova címmel. Az évad végén pedig Varga Bálint viszi színre Varsányi Anna GONG című kortárs tragikomédiáját.

Kiemelt kép: A Szegedi Pinceszínház épülete (Fotó: Szegedi Pinceszínház)