Furcsa jelenségre lettek figyelmesek az HBO Max előfizetők a közelmúltban: több tartalom, köztük a teljes A besúgó sorozat, az Aranyélet 3. évada, valamint számos európai széria is eltűnt a platform kínálatából. Mint kiderült, a háttérben egyrészt az HBO Max és a Discovery+ összeolvadásának előkészítése, másrészt pénzügyi döntés áll, ugyanis a Discovery átvette az irányítást az eladósodott Warner Media felett, és nagy mértékű költségoptimalizálásba kezdtek.

Nemrég aztán a Warner Bros. Disocvery hivatalos közleménye még sötétebb képet festett arról, hogy mire számíthatnak a hazai előfizetők: egy 3 milliárd dolláros költségcsökkentés részeként leállítják az európai gyártás jelentős részét, így nem készülhet új saját tartalom az HBO Maxra Közép-Európában, Hollandiában, Törökországban és a skandináv országokban sem, egyedül Spanyolország és Franciaország úszta meg – egyelőre. Ezen kívül eltávolíthatnak bizonyos sorozatokat és filmeket is, hogy újabb licencekre költhessenek. 

A vállalat szóvivője ugyanakkor kijelentette, hogy a költségcsökkentés ellenére továbbra is kitartanak az érintett piacok mellett, vásárolni fognak külsős tartalmakat és a nem helyi gyártású alkotások is ugyanúgy érkeznek majd a platformra. Az Aranyélethez, Terápiához, Társas játékhoz és az A besúgóhoz hasonló saját gyártású sorozatok korának azonban vége. 

Kiemelt kép: A besúgó című sorozat plakátrészlete (Fotó: HBO Max)