A Sziget Fesztivál nagy zenei helyszínei világsztárokkal, befutott nevekkel, itthon még nem látott előadókkal, friss, izgalmas, feltörekvő tehetségekkel és olyan világsztárokkal térnek vissza a hosszú szünet után, akik itt mutatják be az elmúlt időben készült friss lemezanyagaikat. A Sziget azonban „nem csak Nagyszínpad”, a kisebb helyszínek között is van nézni- és hallgatnivaló bőven. 

Új helyszín lesz a dropYard, ami elsősorban a hip-hop és rap rajongóknak válhat törzshelyévé: a szervezők olyan előadókat hívtak meg, akik hazájukban már komoly sikereket értek el, nemzetközi viszonylatban viszont még feltörekvő előadóknak számítanak és akik mind saját anyanyelvükön rappelnek. Mellettük éjszaka DJ-szettek, délutánonként pedig komoly break-bemutatók és versenyek várják a látogatókat. A fellépők között megtalálható az izraeli Echo, a finn Laineen Kasperi, az izlandi Úlfur Úlfur, a koreai YNC csapat, a dél-afrikai Yugen Blakrok, az olasz Villabanks, a német Audio88 & Yassin duó, a spanyol Tribade, az ír Kneecap, a hazai színteret pedig a Slow Village, a Mulató Aztékok, Saiid, Beton.Hofi és Krúbi képviseli majd sok vendéggel és egy maratoni vegyes ütközettel a Falunapon.

Felejthetetlen zenei körtúra várható a Global Village színpadon: felcsendülnek az ukrán szabadság hangjai a Luiku előadásában, 25. évfordulóját ünnepli az Amsterdam Klezmer Band, a Volosi zenekar megmutatja a lengyel virtuózok dallamait és a Rodopi Rembetikója vagy a nápolyi hard core LaLaLa Napoli mantrái varázsolnak el a hét folyamán. A gnawa zene lesz az egyik csúcspontja a színpadnak a magyar Chalaban zenekarral és az elektronikus Zar Electrik formációval. A kolumbiai feminista trió, a La Perla tagjai életre keltik a cumbia ritmusait. A fontos világzenei stílusok közül Arat Kilo különleges ethiojazz projektje is szerepel a programban, aki a mali dívával, Mamani Keitával és a legfülbemászóbb amerikai slammerrel, Mike Laddel közösen lép fel. A koncertek közötti időt a togói gólyalábas akrobaták, az Afuma tagjai, illetve a négy, tradicionális afrikai viseletbe öltöztetett óriásbáb produkciója, a francia Les Mamas társulat előadásában tölti ki, a programot továbbá a Vietnámi Nemzeti Vízibábszínház előadása is színesíti.

Az ibis X ALL Európa Színpad minden évben az a helyszín, ahol a látogatók felfedezhetik a hazájukban már valamennyire befutott, de nemzetközi szinten még kevésbé ismert, feltörekvő zenekarokat, akik sok esetben pár éven belül a fesztivál nagyobb színpadain térnek vissza. A helyszín programja stílusfüggetlen, az egyetlen cél, hogy egész héten minőségi zene szóljon profi alkotók előadásában. A színpad elnevezésétől eltérően nem csak európai fellépőkre lehet számítani, idén is lesz kanadai, izraeli, de amerikai előadó is. Érkezik többek között az angol Nova Twins, a kanadai cleopatrick duó, a portugál Surma, a német Shelter Boy, a cseh Lenny vagy a belga Yellowstraps duó és SYML.

Kiemelt kép: Pillanatkép a 2019-es Sziget Fesztiválról (Fotó: Sziget Fesztivál)