Január 7-én mutatja be Neil Simon romantikus vígjátékát az Orlai Produkciós Iroda a Belvárosi Színházban. A Mezítláb a parkban című darabot Kocsis Gergely állítja színpadra, László Lili, Rohonyi Barnabás, Kerekes Éva, Epres Attila és Ficzere Béla szereplésével.

Neil Simon első darabját, az önéletrajzi ihletésű Fújd meg a kürtöd című komédiát, amelyben két fiútestvér nem akarja átvenni apjuk gyümölcsüzletét, több nekifutás után 1961-ben mutatták be. A darab hatalmas siker lett, 677 előadást élt meg. Két évvel később, 1963-ban debütált a Mezítláb a parkban című házassági vígjáték, amelyből később óriási sikerű film is készült. Simon ettől kezdve ontotta a kasszasikereket.

A Mezítláb a parkban főszereplői, Paul (Rohonyi Barnabás) és Corie (László Lili) friss házasok, a fiú konzervatív, ambiciózus ügyvéd, a lány romantikus és igazi szabad lélek. Az első, tökéletes közös lakást is ő találja egy régi ház legfelső emeletén, ahol senki sem zavarhatja őket. Vagy ez csak illúzió? Kacagtatóan fordulatos, vérre menő játszmák kezdődnek azért, hogy mindketten otthon érezhessék magukat közös életükben.

Pillanatkép a Mezítláb a parkban című előadásból (Fotó: Orlai Produkciós Iroda)

A szövegkönyvet Zöldi Gergely ültette át magyarra, a jelmezeket Pető Kata, a díszletet Zöldy Z. Gergely tervezi, az előadás zenéjét Mátyássy Szabolcs szerzi. A darabot Kocsis Gergely viszi színre, akinek a nevéhez olyan Orlai-előadások fűződnek, mint a Varsói melódia, az Irodai patkányok, a Becéző szavak vagy a Balkon kilátással.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Mezítláb a parkban című előadásból (Fotó: Orlai Produkciós Iroda)