Október 1-től negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Csokonai Színház különleges kulturális programsorozata. A MagdaFeszt keretén belül megrendezett előadások, beszélgetések, kiállítások és filmvetítések a nők irodalmi, művészeti jelenlétére, a női identitás mibenlétére, a női tapasztalatra és kifejezésmódra fókuszálnak.

„A fesztivál női alkotókra, női szempontokra koncentrál a társművészetekről sem megfeledkezve, olyan, nemzetközileg is izgalmas projektekkel, amelyek kortárs, mai eseménysorozattá teszik” – mondta a MagdaFesztről Puskás István, Debrecen alpolgármestere. Az október első napjaiban megrendezett fesztivál létrejöttét 2017-ben Szabó Magda századik születésnapjának méltó megünneplése inspirálta.

A MagdaFesztre meghívást kapott a kortárs román színház egyik legizgalmasabb alkotója, Gianina Cărbunariu, akinek A tigris című művét a nagyváradi társulat előadásában tekintheti meg a közönség. A fesztiválon vendégül látják a Dumaszínház tagját, Ráskó Esztert a NagyÁrpi című önálló estjével, valamint a Csokonai Színház két társulati tagja, Majzik Edit és Varga Klári is elhoz egy-egy Budapesten készült saját produkciót. A MagdaFeszt továbbá sok izgalmas képzőművészeti kiállítással, filmvetítéssel, beszélgetéssel várja az érdeklődőket.

A részletes programról a MagdaFeszt honlapján tájékozódhatunk.

Kiemelt kép: MagdaFeszt (Fotó: Máthé András)