A Győri Nemzeti Színház vezetésére négy pályázat érkezett: Bakos-Kiss Gábor, a budapesti Nemzeti Színház színművésze, Forgács Péter, a jelenlegi igazgató, Markó Róbert, a győri Vaskakas Bábszínház művészeti vezetője , valamint Sándor János építész, díszletszcenikus pályázta meg a posztot. Az új igazgató munkába lépésének kezdő napja 2021. július 1. lesz.

Bakos-Kiss Gábor 1981-ben született Nyíregyházán, apagyi református családban. Szülővárosában, a Krúdy Gyula Gimnázium matematika tagozatán érettségizett, majd a Miskolci Egyetem jogi karán szerzett diplomát. 2005 és 2009 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója volt zenés színész szakon, Huszti Péter és Kerényi Imre tanítványaként végzett. 2009 és 2011 között szabadfoglalkozású, 2011-től a debreceni Csokonai Színház, 2014-től pedig a Nemzeti Színház tagja. A színészet mellett rendszeresen rendez, és vendégszerepel is. 2019 februárjától 2020 márciusáig a Váci Dunakanyar Színház művészeti vezetője volt. Jelenleg a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának tanára, Bozsik Yvette-tel közös osztályt visz.

Forgács Péter 1957-ben született, Egerben. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen 1981-ben végzett, játszott többek között a Nemzeti Színházban, a Thália Színházban és az Operettszínházban. A Győri Nemzeti Színházban színész és rendező is, 2011-től a színház igazgatója, így 2021-es megválasztása esetén a harmadik ciklusát kezdhetné meg. A legtöbbet szinkronizáló színészek egyike, közel ötszáz filmben hallhattuk a hangját, többek között David Hasselhoffnak, William L. Petersennek, Ralph Fiennesnek, Ray Liottának és Tom Hanksnek is kölcsönözte már a hangját. Tevékeny részese volt a megújuló magyar musical színjátszásnak. Egyik főszereplője volt az Iglódi István által rendezett, 1980-as West Side Story-nak, de találkozhatunk nevével a felújított Sakk, illetve az Elizabeth magyarországi ősbemutatójának főszereplői között is.

Markó Róbert 1984-ben született Szombathelyen. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen és a Győri Hittudományi Főiskolán folytatott tanulmányok után a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója volt 2012 és 2017 között, színházrendező szakon szerzett diplomát. 2007-től dolgozik színikritikusként és dramaturgként, 2010 óta a győri Vaskakas Bábszínház társulatának tagja, 2017 januárjától művészeti vezetője. Ezen kívül a kortárs magyar gyerekdarabokat közlő dráMAI mesék könyvsorozat szerkesztője.

Sándor János 1963-ban született, Budapesten. A BME Építészkarán szerzett diplomát, 1992 óta vezető építész-tervező. A Plaza-Műterem cégcsoport egyik tulajdonosa, Győrben és Budapesten is működtetnek irodát. Ennek a cégnek az egyik vállalkozása a Teatro, hivatásuk az építészet, a belsőépítészet, és a díszlettervezés. Többek között a Bácsai Óvoda (Győr), a Terror Háza Múzeum (Budapest), a Papa Joe Pub (Sopron), a Bartók Béla Művelődési Központ (Győr), az Apor Püspök Kiállítás (Győr), az Emlékpont Múzeum (Hódmezővásárhely), a Látogató Központ (Győr) és a Jedlik-szökőkút (Győr) létrehozásában is részt vett. Ezen kívül dolgozott a Katona József Színház, a Vígszínház, a párizsi Odeon színházakban, az Operában, készített kiállítást Utrechtben, Prágában, Frankfurtban, továbbá tagja a Győri Építész Műhelynek és a Fészek Klubnak.

A pályázók bemutatása névsorrendben történt.

Kiemelt kép: Bakos-Kiss Gábor (fotó: Eöri-Szabó István), Forgács Péter (fotó: Győri Nemzeti Színház), Markó Róbert (fotó: Vaskakas Bábszínház), Sándor János (teatro.ro)