Október 4. és 8. között rendezik meg a IV. Óbudai Világzenei Hét Fesztivált: öt nap alatt tíz zenekar hozza el négy ország kultúráját és mindent, ami a világzenéből a számukra ma fontos. A művészek között régi ismerősökkel is találkozhatunk, a szervezők igazi sztárparádéval és önfeledt hangulattal készülnek a Kobuciban. 

Október 4-én, a nyitónapon elsőként a Dalinda zenekar lép fel, akik mind szakmaiságukban, mind szellemiségükben hordozzák a magyar autentikus népdaléneklés hagyományait. Az énekegyüttes tagjai a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népi ének szakán, 2008-ban kezdtek el együtt dolgozni, az évek során számos autentikus és világzenei produkcióban jelenlévő énekesek, hosszan tartó előadói-és kutatómunkájuk során találták meg közös megszólalásukat. Őket az Ötödik évszak követi, akiknek zenéjében érezni a Champs-Elyséen ébredő francia szerelmet, a Loire és a Duna parti esti séták hangulatát és a soknemzetiségű Kelet-Európa népzenéjének ősi erejét. Másnap az Ifjú Szivek String Quartet és a PaCoRa Trio gondoskodik a felhőtlen szórakozásról. A szlovák-moldáv PaCoRa Trio kelet-közép-európai etnojazzt játszik, az Ifjú Szivek Traditional String Quartet pedig a pozsonyi Ifjú szivek Táncszínház kísérőzenekara, de önállóan is alkotó, népzenét hazai viszonylatban is kiemelkedően feldolgozó négyes.

Október 6-án szezonzáró táncházra invitálják a közönséget, a talpalávalót a Rézeleje Fanfárosok és a Magyarpalatkai Banda (ROM-HUN) szolgáltatja. Október 7-én a sokszínű délszláv népzenei vonal megvastagítója, a Babra és az egyik legeredetibb, legnépszerűbb tradicionális cigány zenét játszó Parno Graszt lép fel. A fesztivál zárónapján a szabadkai zenészekből álló, harmonika, nagybőgő és dob alkotta trió, a ContraBayando érkezik, akiknek nem titkolt szándékuk a klasszikus francia sanzonok, század eleji jazz és gypsy swing dallamok, tangók, rumbák, bossa novák, balladák és keringők hangzásvilágának megidézése, azok finoman újragondolt, autentikus megszólaltatása. Az estet a Boban Marković Orkestar koncertje zárja.

Kiemelt kép: Boban Marković Orkestar zenekar (Forrás : Kobuci Kert)