Noha jelenleg az HBO Max és a Discovery+ összeolvadása miatt több tartalom is lekerült a nemrég indult streamingszolgáltató hazai kínálatából (például az A besúgó és az Aranyélet harmadik évada), azonban ez nem jelenti azt, hogy ne érkeznének rá folyamatosan újdonságok. Július első napjaiban például három, a hónap közepén pedig egy negyedik magyar alkotással is bővül a felhozatal.

Gábor Bence dokumentumfilmje, a Volt egyszer egy képregény egy érdekes szubkultúrát mutat be annak több fontos szereplőjét megszólaltatva – az előfizetők már megtekinthetik a platformon, ahogyan Nagy Borús Levente filmjét, a Tantrumot is, amely Nagy Zsolt és Leila Ben Salem főszereplésével valósult meg. Ebben egy férfit ismerhetünk meg, aki élete legrosszabb napját éli meg, és a probléma, ami tehet róla, néhány évtizeddel korábban kezdődött, ezért egy dühös nagymonológ során tekint vissza az idáig vezető útra. Július másodikától pedig Pálffi György legújabb filmje, a Mindörökké is csatlakozik az HBO Max tartalmaihoz. A rövid szinopszis szerint egy posztapokaliptikus magyar-ukrán faluban járunk, ahol minden rohad, Ocsenás (Polgár Tamás) az egyetlen hős, aki a kegyetlen háború közepette próbál túlélni, aki mindenkinek segít, miközben egy szerelmi háromszögbe bonyolódik, amely meghatározza jövőjét. 

A fentieken kívül július 15-én érkezik meg az HBO Maxra Bergendy Péter sokat emlegetett horrorfilmje, a Post Mortem Klem Viktor főszereplésével. A különleges hangulatú film az első világháború idején, a spanyolnátha-járvány után játszódik, a középpontjában pedig egy leszerelt katona, Tomás áll, aki azzal járja a falvakat, hogy halottakról készíti el az utolsó fotójukat a családjuk körében, csakhogy munkáját természetfeletti jelenségek is kísérik. Olyan színészek bukkannak fel a mellékszerepekben, mint Anger Zsolt, Schell Judit, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Nagy Mari, Tóth Ildikó és Reviczky Gábor. 

Kiemelt kép: Klem Viktor, Hais Fruzsina – Post Mortem (Fotó: PORT.hu)