A több mint 30 éve alapított Országos Diákszínjátszó Egyesület legfőbb célja, hogy elősegítse a diákszínjátszó csoportok létrejöttét és folyamatos működését, valamint fórumot teremtsen az itt nevelkedő alkotók munkájának bemutatására. Az egyesület ezt a szellemiséget képviselve most önköltséges, akkreditált pedagógus-továbbképzési programot indít ODE Egyetem elnevezéssel pedagógusok, csoportvezetők és minden érdeklődő számára. A szervezők olyan jelentkezőket várnak, akik a meglévő tudásukat akarják rendszerben látni vagy felfrissíteni, illetve azokat is, akik még csak most ismerkednek a diákszínjátszás örömeivel.

Az ODE négy képzési programot indít: a diákszínjátszókkal foglalkozó pedagógusok Perényi Balázs irányításával rendezői, Keresztúri József koordinálásával csoportvezetői ismereteket sajátíthatnak el. Fekete Anikó vezetésével önálló képzés foglalkozik a kreatív zene módszertanával, továbbá Gőbölös Gábor irányítja a mozgásos gyakorlatokkal történő játékos közösségfejlesztést. Minden képzési blokk 30 órás, melyek a saját fejlesztésű honlapon keresztül online és személyesen látogathatók (blended típusú képzések esetében). Az egyes kurzusokat egymás után, illetve párhuzamosan is el lehet végezni, azaz a moduláris felépítés lehetővé teszi, hogy a később egymásra épülő, egyre rétegzettebb tudást nyújtó órákon is részt vehessenek az érdeklődők.

További részletek az Országos Diákszínjátszó Egyesület honlapján érhetők el, az első 30 órás blokkokra most kedvezményes, 10.000 forintos áron regisztrálhatnak a jelentkezők.