Ma kezdődik a nyár utolsó hónapja, ám a Kultkikötő szervezői gondoskodnak róla, hogy ezt a Balatonra érkezők ne érzékeljék egy pillanatra se, ugyanis egyre színesebb programmal várják a helyiek mellett a nyaralni érkezőket is. Augusztus első hétvégéjén például négy színházi előadás is érkezik a fesztivál játszóhelyeire.

Pénteken este 20 óra 30 perces kezdettel a Veszprémi Petőfi Színház az Esőember című Oscar-díjas filmből készült színpadi adaptációját láthatják a nézők Balatonföldváron. Anger Zsolt rendezésében Raymond Babbitt Oberfrank Pál, Charlie Babbitt szerepében pedig Szalay Bence látható. Aznap Badacsonytomajban Csányi Sándor egyszemélyes vígjátékával lép fel 21 órától, a Hogyan értsük félre a nőket című 70 perces produkcióban a Jászai Mari-díjas színművész 8 különböző karaktert megjelenítve mesél az együttélés nehézségeiről, szépségeiről, öröméről.

Szombaton este az Orlai Produkciós Iroda színművészei veszik birtokba a balatonföldvári színpadot, Kovács Patrícia, Szabó Kimmel Tamás és Schruff Milán 20 óra 30 perctől Richard Greenberg Három esős nap című drámáját játssza. Novák Eszter rendezésében először az 1960-es évek New Yorkjában járunk, ahol két ifjú építész, és egy fiatal nő vág neki nagy reményekkel az életnek, majd visszatérünk ugyanabba a lakásba 30 évvel később, amikor az ő felnőtt gyermekeik próbálják meg megérteni szüleiket és saját magukat. Szintén szombaton lesz látható Balatonbogláron a Gólem Színház Jaj, istenem! című darabja, amelynek főszereplői Gryllus Dorka és Kálid Artúr arra keresik a választ, hogy egy terápia alatt valóban megtörténhet-e az isteni csoda.

Szabó Kimmel Tamás és Schruff Milán a Három esős napban (Fotó: Takács Attila)

Kiemelt kép: Jelenet az Esőemberből (Fotó: Veszprémi Petőfi Színház)